Nyheter

Jörgen Bok är tillförordnad kyrkoherde

Nyheter Nu har Byarums pastorat funnit en lösning efter att Luka Vestergaard lämnade sin tjänst

Arkivbild

I oktober månad tillträdde Luka Vestergaard sin tjänst att bli kyrkoherde i Byarums pastorat. Strax innan jul meddelades att han och pastoratet gick skilda vägar. Sedan dess har kyrkan diskuterat hur man skulle lösa situationen och nu är en lösning på plats.

Jörgen Bok, som redan finns i pastoratet, blir tillförordnad kyrkoherde fram till och med den sista augusti och för att lösa den vakans som det innebär har man anlitat Pär AJ Persson som kommer att arbeta i pastoratet som timanställd.

Vad innebär det här?

– Det innebär att vi får arbetsro och kan ta nästa steg under lugna förhållanden, säger Mats Bergman som är kyrkorådets ordförande. Han tillägger att det känns bra att kunna planera för framtiden utan att känna stress och press.

Jörgen Bok har erfarenhet av kyrkoherderollen sen tidigare och säger att det var den goda andan bland såväl personal som förtroendevalda som fick honom att ta steget till att bli tillförordnad kyrkoherde. Ytterligare ett skäl var att det löste sig så bra med en ersättare då det krävs tre präster i pastoratet.

Hur ställer du dig att bli ordinarie kyrkoherde om du får frågan?

– Nu är jag tillförordnad och det känns bra, säger Jörgen Bok men tillägger att man ska inte utesluta något.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *