Nyheter

Julgrytan har kommit till Skillingaryd

Nyheter Ändå sedan 1907 har Frälsningsarmén varje december månad funnits ute i samhället för att med "Julgryta", där insamling av pengar görs för att hjälpa människor som har det svårt - och nu är årets upplaga igång i Skillingaryd.

Kapten Kathleen Johansson håller grytan kokande under gårdagen på ICA i Skillingaryd

De flesta dagarna fram till jul kommer nu Frälsningsarmén i Skillingaryd finnas på plats vid Hemköp och ICA för att samla in pengar till att hjälpa de som har det svårt i kommunen. Och pengarna gör nytta. Kapten Kathleen Johansson, ledare för Frälsningsarmén i Skillingaryd, berättar: 

– Människor hör av sig till oss under hela året och ber om hjälp. Det kan vara att kunna ge barnen en liten julklapp, eller enkla saker som att köpa en vinterjacka till sitt barn – och vi vill kunna hjälpa så mycket och så många som möjligt. Nu hoppas jag att Skillingarydsborna är generösa och hjälper oss att hjälpa!

Frälsningsarméns förmåga att hjälpa är helt beroende av gåvor vi får in och vårt mål i år är att samla in 40.000 kronor fram till jul, som går oavkortat till det sociala arbetet. Kathleen Johansson igen:

– 40 000 kronor är ungefär 10 kronor per Skillingarydsbo – det tror jag vi klarar av! Skillingarydsborna är generösa!

Fotnot; Pressmeddelande från Frälsningsarmén
Frälsningsarméns Julgryta finns vid ICA Lagahallen 12, 13, 14 och 19 december och vid Hemköp 15, 20, 21, 22 december.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *