Nyheter

Kanonstart på campingsommar

Kanonstart på campingsommar

Nyheter Annamaria Hultén som är arrendator är jättenöjd med beläggningen på Hjortsjöns camping i Vaggeryd i år. Efter coronaåren ser det mycket ljusare ut.

– I år har vi haft en fantastisk start på campingsäsongen. Juni månad har det varit fullt här men mycket beror nog på att Flatenbadet har stängt i år. Nu är det många tyskar, holländare och schweizare som har hittat hit. Vi har många återkommande gäster, både säsongare och folk som återkommer några dagar år från år. Vi har sett en ökning på gäster som är återkommande i vår statistik och det är jätteroligt, berättar Annamaria.

– Campingen har 31 campingplatser och sex stugor. Merparten av alla som tältar väljer att ha el i dag för de kanske har med sig sin elektriska kylväska, behöver ladda sina telefoner och annat. Kiosken är öppen varje dag där vi säljer glass, fika, kaffe och paj som man kan köpa till lunch.

– Det är tredje året vi är här nu. Tidigare har vi vildcampat mycket men det gör vi inte längre. Vi kommer hit för att ta det lugnt berättar familjen från Tidaholm.

– Det som är ett problem är att folk inte skiljer på badplatsen och campingen. Det är två olika delar. Vi driver campingen och badplatsen är kommunens. Vi kollar av badplatsen varje dag och städar den varje morgon och efter en fin dag tar det ungefär två timmar varje gång. Nedskräpningen är tråkig förstås. Det är alla nationaliteter och alla åldrar som bara skakar av sin filt och låter skräpet ligga. Men i år har vi inte sett den extrema nedskräpning som vi sett tidigare år och det är positivt.

– Säsongen 2020 fick vi ett nytt fräschare servicehus, vilket blev en stor förbättring. Framför kiosken har vi fått ett nytt golv som är mer handikappvänligt. Dessutom har kommunen varit här och gjort fint där det tidigare varit golfbanor och satt upp staket runt om så det har blivit jättefint.

– Det har varit tungt under pandemin. Jag har varit arrendator här sedan 2019 så det är vårat fjärde år. Arrendeavtalet kommer att förlängas men vi vet inte ännu hur länge, men det är vi laddade för, avslutar Annamaria.

Här finns det glass!  [1/9]

Viktoria Kulik, Mariella Kulik, Annamarina Hultén och Theo Hultén framför kiosken.  [2/9]

Härlig vy över badplatsen nedanför.  [3/9]

Det nya servicehuset togs i bruk 2020.  [4/9]

Välkommen till Hjortsjöns camping!  [5/9]

Här har det snyggats till efter minigolfbanan.  [6/9]

Några av stugorna.  [7/9]

Husbilsplatserna är utmärkta vid parkeringen.  [8/9]

  [9/9]

Taggar

Dela


6 reaktioner på Kanonstart på campingsommar

Bra att ni kör på och kämpar Men lite mer utbud i kiosken hade inte varit dumt som piroger eller något smidigare att äta om man kollar på Sävsjö-campingen så har de ett stort utbud av hembakat fika och matigare frallor
Lycka till

Hej.

Vi har testat lite olika utbud i år har vi pajer. Hembakat får man nog inte ha alls om man ska följa livsmedelstillståndet. Allt vi säljer måste vara färdiglagat, vi får inte ha bröd/ frallor till exempel.

Vi har glass, dricka, kaffe, varma drycker, muffins, mazarin, delicatoboll, godis, chips och matpaj. Tycker vi håller ett ganska bra utbud på vår lilla camping inom de regler som finns.

Skönt att ni kunde hålla i över pandemin! Jag vet till och med Värnamobor som campat hos er…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *