Nyheter

Kanothajk med FA-scouter

Nyheter Äventyrarna från Frälsningsarméns Scouter i Skillingaryd har paddlat kanot i Härån med början i Rolstorpasjön.

Foto Daniel Lund.  [1/16]

Foto Daniel Lund.  [2/16]

Foto Daniel Lund.  [3/16]

Foto Daniel Lund.  [4/16]

Foto Daniel Lund.  [5/16]

Foto Daniel Lund.  [6/16]

Foto Daniel Lund.  [7/16]

Foto Daniel Lund.  [8/16]

Foto Daniel Lund.  [9/16]

Foto Daniel Lund.  [10/16]

Foto Daniel Lund.  [11/16]

Foto Daniel Lund.  [12/16]

Foto Per Bunnstad.  [13/16]

Foto Per Bunnstad.  [14/16]

Foto Per Bunnstad.  [15/16]

Foto Per Bunnstad.  [16/16]

I fredags åkte Äventyrarna från Frälsningsarméns Scouter, Skillingaryd, på kanothajk. Vi fick en fin tur i Härån med början i Rolstorpasjön, allt under överinseende av övande militära flygstyrkor.
Efter cirka tre timmars paddling kom vi fram till vår lägerplats där arbetet direkt kom igång med att sätta upp vindskydd och laga mat. Maten lagade vi på stormkök, en utmaning när många munnar ska mättas men som scouterna löste fin. Kvällen fortsatte sedan med lägerbål och ljusspår innan det var dags att krypa ned i sovsäcken för natten.

Att få hajka tillsammans med ett gäng glada scouter är alltid roligt, men den här gången var det extra roligt med tanke på att avdelningen egentligen saknar ledare. Som lösning bestämde jag (Daniel Lund, som till vardags bor i Linköping) och Utmanarscouterna Albin Eriksson, Stina Gustavsson och Oskar Johansson oss för att låta deras ”utmaning” för hösten bli att leda just äventyraravdelningen. Det är något dom gjort med den äran. Alltså tre verkliga hjältar som genom att ta sig för något de inte testat tidigare. Dels räddat kvar avdelningen, men framförallt möjliggjort för fler att få fortsätta utveckla sitt ledarskap, sin förmåga att röra sig i naturen och sin kunskap om omvärlden. Scouting kort och gott. Det är fantastiskt roligt att få vara en del av något sådant.

Framöver fortsätter vi med ett par möten och ser sedan fram emot en avslutande hajk för terminen, då i något mer välisolerat än ett vindskydd. Alltid Redo!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *