Nyheter

Kathleen och Erik startar upp Frälsningsarmén i Bulgarien

Nyheter Några från väst och några från öst ska starta Frälsningsarmén i Bulgarien. Skillingaryds Kathleen och Erik Johansson är två av dem som snart flyttar till Östeuropa. ”Det här blir så otroligt spännande”

Erik och Kathleen Johansson flyttar till Bulgarien

Längtan och nyfikenheten till Östeuropa gjorde att paret Johansson bestämde sig för att ansöka om tjänst utomlands. I torsdag blev det officiellt. Det blir i huvudstaden Sofia, Bulgarien, som paret de närmaste tre åren kommer att vara verksamma.

– Inom Sverige kan vi få order att flytta till nästan vilken ort som helst. Men när det gäller utomlands söker man, vilket vi har gjort. Nu flyttar vi från Skillingaryd i slutet av juni och tillbringar sommaren och semestern i familjens stuga. I augusti eller september börjar vår tjänst, som är helt ny, i vår nya stad Sofia. Det blir lite skillnad från Skillingaryd där alla känner alla. Jag kan ryska och har läst bulgariska i ett år, säger Erik Johansson och ser fram emot jobbet i Östeuropa tillsammans med frun Kathleen.

I exakt två år har paret varit verksamma vid Frälsningsarmén i Skillingaryd.

– Vanligtvis är en ortsplacering lite längre, oftast mellan tre och fem år, men det blev lite kortare än vanligt när den här utmaningen dök upp. Det gjorde det lite annorlunda i planeringen, men nu kom vår chans, berättar Kathleen.

– Vilken utmaning. Vi är verkligen jätteglada för vi ville gärna ut i Östeuropa, det är en speciell del av världen. Det behövs inga visum eftersom det är ett EU-land, säger Erik som nämner att det är en order på tre år till att börja med.

– Vi sökte inte härifrån Skillingaryd utan vi fick en order till Sofia. Det här blir så otroligt spännande, säger Erik och Kathleen som tillsammans med två personer från Moldavien kommer att starta upp Frälsningsarmén i Bulgarien…

Vi ser fram emot parets egna ord och foton när flyttlasset har landat i Östeuropa framåt hösten.

Den bulgariska skölden visar paret som till hösten kommer att starta upp Frälsningsarmén i Bulgarien

Taggar

Dela


1 reaktion på Kathleen och Erik startar upp Frälsningsarmén i Bulgarien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *