Nyheter

KD mötte Internationella vänner

Nyheter Kristdemokraterna i Vaggeryd bjöd in Internationella vänner för att få veta mer.

Thomas Axelsson och Peter Lagerman

I Brokyrkan i Hok träffade representanter för kristdemokraterna(KD) Peter Lagerman från Internationella vänner som informerade om den verksamhet som de bedriver. På frågan om det är vanligt att de bjuds in till de politiska partierna så svarade Peter att det händer då och då, men främst under valår.

Verksamheten drog igång 2006 i Värnamo men det tog fart först 2010 när de fick stöd av Leader Västra Småland om en förstudie för kommande arbete och Vaggeryd kom in i bilden. Det projekt som då drog igång har nu utvecklats till en förening som verkar i Vaggeryd, Värnamo, Ljungby och Alvesta.

För närvarande ligger allt fokus på situationen för de ensamkommande barn, som fyllt 18 år sedan de kom och är i asylprocess men som ännu inte fått veta om de får uppehållstillstånd eller inte. Internationella vänner vill vara ett stöd eftersom de som fyllt 18 år inte får ha kvar någon god man, vilket gör det svårt för dem att ha kontakt med myndigheter och arbetsmarknad. I Vaggeryds kommun bedrivs arbetet med arbetsmarknadsenhet, AME som bas. Internationella vänner har som mål att arbeta nära arbetsgivare för att möjliggöra ett inträde på arbetsmarknaden så snabbt som möjligt.

Internationella vänner bedriver sitt arbete till stor del byggd på volontärer som tar sig an de ensamkommandes situation på olika sätt. Det kan vara att arbeta i princip som god man eller att erbjuda en bostad. Peter Lagerman är tacksam för de insatser som görs av volontärer men påpekar att fler behövs.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *