Nyheter

KD presenterar valprogram

Nyheter Få överraskningar i Kristdemokraternas valprogram

Kristdemokraterna informerar  [1/3]

Jenny Larsen och Thomas Axelsson  [2/3]

  [3/3]

När valet närmar sig så presenterar Kristdemokraterna sitt valprogram för Vaggeryds kommun. Det är få nyheter utan de väljer att arbeta vidare med sina hjärtefrågor:

  • Jämlik sjukvård
  • Värdig äldreomsorg
  • Tryggare samhälle
  • Stärkta familjer

När det gäller jämlik sjukvård så handlar det om att korta köerna, förbättra tillgängligheten genom bättre öppettider och att flytta vårdcentralen i Vaggeryd till ett mera centralt läge. Kristdemokraterna vill också göra satsningar för personalen genom bland annat rätt till heltidstjänst för den som så önskar.

En värdig äldreomsorg vill man förbättra så att den som önskar en plats i särskilt boende ska kunna erbjudas det. För att göra det möjligt vill partiet se ökad byggnation av boenden för äldre i hela kommunen. Ytterligare en punkt som (KD) vill se är en ökad personalkontinuitet i äldreomsorgen

Ett tryggare samhälle vill Kristdemokraterna se genom en ökad satsning på polisen som även ska finnas i de lite mindre kommunerna. Skolan är ett annat område som de lyfter fram med, som de skriver, moderna skolor med rätt lärarkompetens och att bevara landsbygdsskolorna. De vill dessutom ha mat med svenska råvaror i den mat som kommunen serverar. Kristdemokraterna ser också ökade miljösatsningar som viktiga för ett tryggt samhälle och pekar särskilt ut mötesplatser vid vatten som viktiga för människor. Vidare anser partiet att det ska finnas mötesplatser för människor i utanförskap.

Stärkta familjer ser (KD) som en grundpelare och här lanserar man nysatsning på en gammal beprövad idé. Kristdemokraterna vill göra en satsning på privata dagbarnvårdare som var vanligt förr. Precis som i äldreomsorgen efterlyser man personalkontinuitet i barnomsorgen och de vill ha en barnomsorgspeng. De anser inte att föräldraförsäkringen ska kvoteras, det ska lösas inom familjen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *