Nyheter

Kenth Williamsson debatterar utbildning

Nyheter Kenth Willamsson (S) debatterar initiativ för fler utbildningsplatser för att säkra den lokala arbetsmarknadens behov.

Kenth Williamsson (S). Arkivbild

Vaggeryd och Skillingaryd är en viktig del av möbelriket. Här finns det gott om företag och det är inte brist på kunder däremot är det stor brist på personal och utbildningsmöjligheter.

Vi Socialdemokrater vill att kommunen tillsammans med näringslivet tar initiativ till att stärka industriprogrammet och få till yrkeshögskoleplatser för möbel- och finsnickeri.
Det är positivt att de lokala företagen kan rekrytera arbetskraft från andra länder men vi behöver också se till att stärka gymnasie- och vuxenutbildningen så att fler kommer ut i arbete.

Det ska finnas utbildningar som lokalt och regionalt säkrar arbetsmarknadens behov. Gymnasieskolans yrkesprogram utgör en bas i kompetensförsörjningen.

Fler ska välja och känna stolthet i en yrkeskarriär. Yrkesarbete ska uppvärderas och yrkesskicklighet synliggöras. Detta är särskilt viktigt i vår kommun och region.

Jönköpings län är det fjärde största exportlänet efter storstadsregionerna och för att bibehålla den positionen och för att företagen ska kunna utvecklas behövs satsningar för att öka tillgången på utbildad arbetskraft.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun

Kenth Williamsson/gruppledare

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *