Nyheter

Killarna hjälpte polisen

Nyheter I måndags kväll ertappades och stoppades ett stulet fordon tack vare två uppmärksammade killar i kommunen.

Skadegörelse, stölder och inbrott på landsbygden har ökat och två killar från kommunen, en från Skillingaryd och en från Vaggeryd, har nu tröttnat och börjat visa sig runt i kommunens alla delar under kvälls- och nattetid för att, i förhoppningsvis, skrämma iväg någon.

– Vi har helt enkelt tröttnat på allt elände som händer så vi tar våra turer runtom på landsbygden på sena kvällar och nätter. Efter helgens alla inbrott åkte vi en landsbygdsrunda i måndags kväll. Vi var uppe vi Högabråten och kom ut vid Stenvadet och skulle svänga höger mot Skillingaryd. När vi står där vid stoppet så kommer det en BMW i mycket hög hastighet mot Hillerstorp. Vi fattade genast misstankar och drog efter. Det är 80-väg, men bilen höll mycket hög hastighet, börjar Vaggerydskillen berätta.

– Fordonet var stulet när vi kollade upp bilen via transportstyrelsen. Vi ringde polisen direkt samtidigt som vi följde efter den stulna bilen där fem personer färdades i. Strax innan Anderstorp kom civilpolisbilen och kunde stanna BMW:n och vi for vidare hemåt igen. Vi kände att vi hade gjort en bra grej. Många säger att polisen inte bryr sig, men här kom de snabbt och de hade även hundarna med sig, säger Vaggerydskillen.

– Vi åker sporadiskt våra rundor. Önskar att fler kunde göra det. Viktigt att vi syns ute och kan hjälpa till, kan vi störa någon som planerar ett inbrott har vi gjort en god gärning, avslutar killarna.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Killarna hjälpte polisen

Så de följde efter i mycket hög hastighet ända till Anderstorp. Det känns inte särskilt säkert med unga grabbar som leker polis och kör biljakt i höga hastigheter på allmän väg. Det var väl tur att inte flera var ute och lekte polis för då kanske de börja jaga varandra. I hög hastighet.

Är imponerad av erat engagemang då det behövs inte bara ni utan fler som vågar o vill .men samtidigt så ligger det enligt mej på polisen eller Securitas att bevaka o skydda oss i samhället och på landsbygden. Men med brist på poliser mm så förstår jag att man gör som ni gör . En stor eloge till er.

Vilket oerhört bra initiativ att visa er ute.
Behövs även fler vandrande föräldrar/
vuxna på samhället.
Skönt att polisen kunde komma så snabbt.
Bra jobbat!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *