Nyheter

Kjell är ny ordförande för Vsbo

Nyheter Kommunala bostadsbolaget Vsbo har fått en ny ordförande i form av Kjell Karlsson (S).

Kjell Karlsson är ny som ordförande för Vsbo.

Efter den ändrade majoriteten i kommunen med samregering Moderaterna och Socialdemokraterna har det blivit en rad förändringar som nu hos Vsbo. Kjell tar över ordförandeklubban efter Sven Samuelsson (C) som är kvar i styrelsen som vice ordförande.
Övriga i styrelsen är Berry Lilja (S), Andreas Orre (M) och Jan-Olof Svedberg (SD). Suppleanter är Lars-Göran Nilsson (S), Allan Ragnarsson (M), Philip Bohman (KD), Jonathan Freyschuss (L) och Ingegerd Ohlsson (S).

Kjell var den senaste perioden suppleant och deltog aktivt i styrelsearbetet. Efter årsstämman har han ett större ansvar men han är inte ovan när det gäller att leda möten.

– Jag har varit ordförande för metallklubbens 160 medlemmar hos Uppåkra och är sedan flera år tillbaka ordförande för Skillingaryds Fotoklubb, säger Kjell om andra uppdrag.
Han har även ett förflutet som ledare i Skillingaryds IS och är van att vara med där det händer saker och ting. Han är helt enkelt en föreningsmänniska.

Nu kommer det att handla om att driva verksamheten hos Vsbo vidare. Man har 1 149 lägenheter att förvalta och i dessa bor nästan 2 000 personer. Därtill har man olika lokaler som hyrs ut som butiker med mera.

Ekonomin är tuff i dag när energipriser rusat i höjden och samma sak är det med byggmateriel. Det betyder att man behöver mer inkomster för att täcka renovering och kostnader för hyror. Rent matematiskt borde det ha blivit en hyreshöjning med kring tio procent men då skulle många hyresgästerna inte ha klarat att bo kvar. Från Vsbo vill man egentligen inte pruta på underhållet för då puttar man bara kostnaderna framför sig.

Det blev en höjd hyra med 4,85 procent och historiskt sett är det mycket.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *