Nyheter

Klädkoder och dukning till fest

Nyheter Sommaren innebär ofta fester och då kan det vara bra att veta hur man ska uppträda

Arkivbild

Är du bjuden på bröllop eller 50-årskalas eller annat kalas av dignitet? Funderar du över vad som menas med svart kavaj, eller hur du använder besticken när det dukas för trerätters måltid? Vad gör man med servetten? Hur dukar jag bordet? Ska man ha blommor på bordet?

Frågorna är många kring det som kallas vett och etikett. Vi på skillingaryd.nu vill gärna hjälpa er att få svar på alla frågor kring vett och etikett. Ingen fråga är för liten eller dum, alla funderingar är värda att ventileras. Vi har anlitat en expert i ämnet som svara på era frågor med jämna mellanrum. Skicka in era frågor till vår e-postadress etikett@skillingaryd.nu så låter vi Stefan Edberg på Hooks herrgård svara på det ni undrar över.

Stefan Edberg kommer från en genuin hotell- och restaurangsläkt där hans föräldrar drev Grand Hotell i Saltsjöbaden men som valde att ta över Hooks herrgård 1963 och utvecklade rörelsen från att vara mera av ett pensionat till dagens hotell- och konferensrörelse med spa- och golfmöjligheter. Stefan fick också möta verkligheten när han arbetade som kock i Frankrike under några år på 1960-talet. Dessutom arbetade Stefan i receptionen på Grand Hotel i Paris. Tillsammans med hustrun Barbro drev de Hooks herrgård under många år, med undantag för några år då Rasta-koncernen var huvudman. Det blev en kortvarig historia innan familjen Edberg tog över Hooks herrgård igen och nu är sonen Hans Edberg VD för det hela och familjetraditionen verkar hålla i sig eftersom Hans dotter Axelina nu arbetar i receptionen på Hooks herrgård som därmed är femte generationen Edberg i hotell- och restaurangbranschen.

Skicka era frågor kring vett och etikett till oss så svarar Stefan Edberg för att vägleda er till ett lyckat kalas.

Taggar

Dela


1 reaktion på Klädkoder och dukning till fest

Svart kostym – det är väl yrkesklädseln för begravningsentreprenörer men inget som vi andra någonsin bör ta på oss. Jag blev upprörd när vi skulle köpa mörkblå enkelradiga kostymer med väst i den affär vissa anser vara den närmaste stadens finaste herrekipering och fick veta att ”nu skall kostymerna vara svarta”, som förklaring till att de inte hade några mörkblå. Men en mörkblå kostym och svarta skor är ett måste. Svart frack med vit väst och lackskor kan vara bra att ha. Svart väst – är det någon som använder sådan numera? Smoking förekommer i vissa kotterier – men vit smoking luktar wannabe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *