Nyheter

Klagar på Postnord

Klagar på Postnord

Nyheter En av våra läsare presenterar en insändare om problem med utebliven post.

Tomt i lådan. Arkivbild

Vaggeryds kommun håller på att byta vattenledningar på Idrottsgatan i Skillingaryd och detta medförde att Lindgatan stängdes av måndag-tisdag förra veckan. Då förstår jag att inte post och tidningar kan lämnas.

I går, måndag, hade posten fortfarande inte kommit så jag hörde av mig till Postnord. De berättade att jag ska ringa till alla som skickat brev till mig och berätta om hur läget är och att de ska skicka breven igen.

Hur ska jag veta vilka som postat någonting till mig?

Kommunen säger att de inte kan hjälpa till då det är Postnords ansvar så vad ska man göra? Vänta tills påminnelserna trillar in och betala de räkningar man inte fått plus deras förseningsavgift?

Jag hoppas att inte breven ligger slängda någonstans…

Detta är under all kritik och jag hoppas att resterande som påverkas av detta vattenledningsbyte inte får samma problem som alla vi som bor på Lindgatan har nu.

Boende

Arbete på Idrottsgatan som gör det tufft för brevbärarna att komma fram.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Klagar på Postnord

Postnord smsar aldrig mig när jag väntar på paket
men om jag går in på deras sida och ska spåra mitt paket så står det att dom smsat mottagaren.
Så då kan mina paket ligga där i flera dagar i onödan och ta en massa plats för stackars ombuden.

Snacka om att fuska!!

Det enda rätta är väll ändå att postnord lagrar posten och delar ut den i efterhand så slipper invånarna sitta i telefonen och ringa efter nya brev som man ska få enligt de tjänster som ingår i det svenska samhället.

Jag har drabbats med både uteblivna brev, aviseringar och paket som helt plötsligt skickas tillbaka samtidigt som jag försökt få postnords kundtjänst att förklara varför det inte aviseras. Deas samhällsuppgift är att leverera, det måste finnas någon som vågar dra denna funktion inför rätta eller ska vi lägga oss platt och förklara oss som u-land?!

När man får vänta på ett paket i en månad sedan den kom till Postnord. är katastrof. Sedan betalar man hanteringsavgiften och får vänta tre veckor till. Eller så påstod de att paketet inte går att hitta?

Ja, hur ska man veta vem som postat någonting. El, bredband, telefoni, banken, försäkring. Vet man inte vilka man är kund hos så har man större bekymmer än att posten inte kommit på några arbetsdagar.

Att påminnelser trillar ner är inte Postnords fel, man har själv en skyldighet att betala fakturor och räkningar i tid, det är inte Postnords eller fakturerarens ansvar att se till så du får underlag till att betala. Det är din skyldighet.

Avsändaren betalar väl ändå Postnord för att de ska leverera deras fakturor. Sedan betalar de postnord ytterligare en gång för att skicka ut påminnelser för räkningar som postnord aldrig levererat. Låter som en bra affärsidé av Postnord.

Har heller aldrig haft problem med saknad post/räkningar. Dessutom tror jag att precis som de flesta andra gör de så gott de kan! Däremot vet jag att det är stora problem med organisationen och det finns ingen tid över huvud taget för att lära upp nya eller lära nya arbetsuppgifter! Då är det tyvärr svårt att göra ett bra jobb….

Konstigt att så många får fel har inte varit med om det en enda gång har aldrig märkt att post kommer försent en bra idé är att autogiro på sin räkningar så slipper man tänka på förfallodag det dras så det är framme i rätt tid

Postnord är kass.
Vi har vid flera tillfällen inte fått brev/ fakturor alls bl a från transportstyrelsen då vi istälket för 9kr fått betala 509kr. De lägger andras post i vårbbrevlåda likaså som vår post kan hamna hos grannar.
De anställer ungdomar som inte ens tittar eller bryr sig överhuvudtaget, de lyssnar på musik, kör snabbt i täta områden,
alltså postnord är skit!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *