Nyheter

Klargörande angående Gullvivan

Nyheter Då det cirkulerar en del missförstånd i ärendet som rör avdelningen Gullvivan i Skillingaryd vill vi i (S) klargöra följande, säger Kenth Williamsson och Peter Fransson.

I juni förra året vann femklöverns driftbudget för 2018 gehör i kommunfullmäktige genom passivt stöd av (SD). Eftersom femklövern styr i minoritet så måste något annat parti direkt eller indirekt stödja femklövern annars faller deras budget. Samtliga budgetar som femklövern lagt fram har dock gått igenom under mandatperioden – tack vare (SD). Den senaste innehöll kraftiga neddragningar inom skolans och socialnämndens verksamhet men även inom kulturområdet. Vår budget fick inte stöd och vi Socialdemokrater har reserverat oss mot majoritetens budget till förmån för vårt budgetförslag.

Flera politiker från den styrande majoriteten (Centerpartisterna Göran Lemke och Pelle Philip) har varit ute och haft synpunkter på hur färvaltningen ska genomföra de besparingar som de själva beslutat om. Men grunden för personalens arbete är deras egna budget (femklöverns) som Kommunfullmäktige har antagit.

Därför blir man förvånad när man i kommentatorsfälten noterar att vissa tror att ”Gert och Kenth på Skillingehus” står bakom budgeten. Men i Skillingehus finns en ledamot för majoriteten och en för oppositionen som arbetar som förtroendevalda – inte två från majoriteten som vissa verkar tro.

I stället är det femklövern som styr med indirekt stöd från (SD). Några budgetuppgörelser över blockgränserna har inte skett under mandatperioden.

När det gäller själva Gullvivan så har vi från oppositionen inte fått någon information om att äldre ska ha flyttas mot sin vilja vare sig från förvaltningen eller från den styrande majoriteten utan den information vi fått är att arbetet går bra. Vi kommer naturligtvis att efterfråga mer information i ärendet med tanke på alla synpunkter som kommit in.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun

Kenth Williamsson
Oppositionsråd (S)

Peter Fransson
Gruppledare Socialnämnden (S)

Bildmontage. Kenth och Peter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *