Nyheter

Klart med köp av ny industrimark

Nyheter Kommunfullmäktige var eniga i markköp norr om travbanan under kvällens digitala sammanträde

Norr om travbanan, väster om E 4:an blir nu kommunal mark.

Ett markförvärv gällande Bratteborg 2:6 värt 18 miljoner kronor, med option på ytterligare mark intill avgjordes i kväll under kommunfullmäktige. I köpeavtalet finns att läsa att bakgrunden till köpekontrakten är att ”då det inte är möjligt att fortsätta arbetet med exploatering av området enligt tidigare överenskommelse, upprättas istället detta köpekontrakt mellan parterna. Parterna är överens om att andra avtalet har upphört att gälla”.

Gert Jonsson (M) inleder;

– Det här följer att vi håller på att växa och då med mer industrimark. Det har funnits ett avtal, men inte följts. Det rakaste och enklaste är att vi förverkligar den här marken. Den är marken på 18 hektar är intecknad. Vi lär behöva mer mark utmed E 4:an. Det här är ett strategisk köp. Många tycker nog det är dyrt men så är det idag. Jag yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

Kenth Williamsson (S);

– Det här är en bra lösning. Det hade varit ännu bättre om det hade gjorts tidigare. Det blir inte billigare om vi väntar. Jag känner mig tillfreds att vi landar i affären och kan hantera det här på ett smidigt sätt, menar Kenth Williamsson (S).

Kommunfullmäktige beslutade att köpa marken Bratteborg 2:6 av Sandahlsbolagen för 18 600 000 kronor, vilket gör ett pris på 100 kronor per kvadratmeter.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Klart med köp av ny industrimark

18 miljoner för 18 hektar skog/mark. Grattis Sandahls! Tänk om en vanlig skogsägare kunde få det. Tur att detta borgerliga styret kan det där med affärer.

Om området är samma som område nummer 10 i vindbruksplanen så undrar jag varför kommunen vill köpa den. På områden som ingår i vindbruksplanen och som avsätts för framtida bruk för vindkraftverk råder det byggförbud enligt beslut i byggnadsnämnden.
Bara så ni vet.
Lasse Olsson
Ekesås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *