Nyheter

Klart med ordningsvakt i Skillingaryd

Nyheter Kommunens ansökan om att få ha ordningsvakt har beviljats av polisen

Arkivbild

Det var under hösten som det rapporterades upprepade störningar på och omkring torget i Skillingaryd. Frågan togs upp i det brottsförebyggande rådet där även polisen finns representerad. Som en åtgärd, tillsammans med andra insatser som fältarna och vuxenvandringar, ser man sig tvungen att anlita ordningsvakt på ett begränsat område runt torget i Skillingaryd.

– Det är viktigt med trygghet i våra bygder och när det blev så koncentrerat med ordningsstörningar blir det att anlita ordningsvakt, säger Gert Jonsson som är ordförande i kommunstyrelsen. Vi ser det som en lösning på kort sikt, med ordningsvakt på plats vid särskilt ansträngda tidpunkter, fortsätter Gert Jonsson.

– Kommunen har skrivit ett avtal med det Vaggerydsbaserade företaget Trygghet och Service, berättar Annika Hedvall som är kommundirektör.

En ordningsvakt har större befogenhet än en väktare och har rätt att avhysa folk eller hålla folk kvar tills polisen anländer som det är nödvändigt.

– Förhoppningsvis får det en lugnande effekt till gagn för den breda allmänheten och för näringsidkarna runt torget, säger Gert Jonsson.

– Ytterligare en dimension är att det blir lugn och ro i teaterfoajén och bibliotektet, säger Kenth Williamsson som är vice ordförande i kommunstyrelsen. De som vill komma till biblioteket ska kunna göra det. Biblioteket är en viktig mötesplats dit alla har tillträde. 

Kommunen har också slutit ett medborgarlöfte i samverkan med polisen. Där har man kommit överens om följande:

  • En hög polisiär närvaro, med fokus främst på Skillingaryd och Vaggeryd
  • Ökad trafikövervakning på Storgatan i Skillingaryd och Fridensborgsvägen i Vaggeryd
  • Ökad vuxennärvaro vid teaterfoajén i Skillingaryd

– Det är tråkigt men nödvändigt med ordningsvakt just nu, säger Gert Jonsson och berättar också att det blir en fortsatt satsning på vuxenvandringarna. Dessutom har kommunen rekryterat en ny säkerhetssamordnare som nu finns på plats.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Klart med ordningsvakt i Skillingaryd

Fridensborgsvägen ? Är det mycket kriminalitet där ? Ett tips är att de bevakar Östergatan där håller till mycket skumma figurer

En allmän uppfräshning eller upprättande av 10 papperskorgar längs Källeliden vore fint också. Eller så kanske invånarna kan lära sig att inte slänga cigarettfimpar, tomma tuggumiförpackningar, kattmatsburkar, godispapper och dyligt exakt var de står. Ser för jäkligt ut .

Håller med sen försöker jag som förälder köra hem min dotters kompisar i den mån jag kan. Då jag tycker ingen ska behöva gå själv hem

Och Sverige som aldrig varit säkrare, sa vissa åtminstone i valdebatterna !?
Nu är inte ens Skillingaryd säkert ??

Ökad Fridensborgsvägen i Vaggeryd är ju korkat. Lägg den tiden på alla idioter som parkerar på lastplatsen istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *