Nyheter

Klart nej till korttidsboende

Nyheter Motion om korttidsboende på Talludden fick ett klart nej efter votering på kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Arkivfoto

20 april lämnade Lennart ”Charlie” Karlsson (EMP) in motionen om att Talludden skulle användas som korttidsboende. Socialförvaltningen svarade på motionen, i en tjänsteskrivelse, i augusti månad att de inte har något behov av lokalerna och att förvaltningen har avslutat hyreskontraktet med fastighetsenheten. Förvaltningen anser inte att Talludden är lämplig som vård- och omsorgsboende ur organisatoriskt och ekonomiskt perspektiv.

Senare i augusti skulle socialnämnden besluta i frågan. Elva ledamöter gick på förvaltningens linje och Fredrik Nords (-) förslag om återremiss med ekonomisk beräkning som svar.

– Klas Gustavsson (EMP) yrkade på att motionen skulle bifallas, så därför blev det två förslag till beslut, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Röstning av kommunstyrelsens ledamöter gjordes som slutade 12 – 1 till förmån för arbetsutskottets förslag där det föreslogs att avslår medborgarförslaget.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *