Nyheter

Klätterställning togs bort på skolgård

Nyheter I Klevshult är det upprörda känslor inför den kommande skolstarten. Klätterställning som varit barnens favorit på skolgården togs bort igår

Klätterställningen grävdes upp...  [1/10]

...och försvann  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

Under onsdagen tog kommunen bort klätterställningen som fanns på skolgården i Klevshult. Klätterställningen har varit placerad på kommunens mark, men den ligger i anslutning till skolgården. Klevshult har fått en ny lekplats några hundra meter från skolan, men att skolbarnen ska använda denna istället för sin skolgård är inget alternativ på rasterna.

– Ja, vi är upprörda och besvikna. Nästa vecka är det skolstart och barnens klätterställning finns inte kvar, säger en av föräldrarna som varit i kontakt med Skillingaryd.nu.

– Just nu är det en tråkig skolgård och vi kontaktade rektorn Anna Fritz igår och hon var tydligen inte informerad om att klätterställningen skulle tas bort. Senast i våras önskade vi i föräldrarrådet att det skulle göras något åt skolgården eftersom utbudet känts knappt även om den dåvarande klätterställningen fanns på plats. I juni kom beskedet att Åkers skolgård skulle få en bandyrink, men inte i Klevshult. Pengarna räckte tydligen bara till en rink och vi i Klevshult fick nya möbler till förskoleklassens klassrum istället, säger en av föräldrarna.

Just nu finns det tre däckgungor, en babygunga, två fotbollsmål på grus, en liten rutschkana lämpade för små barn, en trasig basketkorg och två trasiga bandymål på Klevshults skolgård. På förskolans mark finns gungställningar utan gungor.

– Det är tråkigt att det ska se ut så här och att pengarna inte får möjlighet att användas till att uppmuntra barnen både för skolgården och förskolans utegård, menar föräldrarrådet.

På tekniska kontoret har Magnus Ljunggren kommit tillbaka från semestern och han svarar föräldrarna;

– Jag kan inte frågan i detalj, men det här var inte så bra. Vi har en ny lekplatsplan där det ingår att vi ska anlägga nya aktivitetsplatser och det har vi gjort i Klevshult. Sista ordet är troligen inte sagt än och klätterställningen ska återanvändas någonstans, meddelar Magnus som är teknisk chef i Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *