Nyheter

Klurigt skriven motion avslogs

Nyheter Motionen från (L) där man vill att medborgarna ska kunna följa offentliga ärendes arbetsgång avslogs vid kommunstyrelsens sammanträde

Arkivfoto; Magnus Thelin är en av motionärerna som nu fick avslag

Motionen vill att den enskilde medborgaren ska följa en helhet i alla steg i processen, där ansvariga politiker och tjänstemän för offentliga ärende i varje fas och att det ska kunna redovisas och specificeras. Tanken är god och (L) med Magnus Thelin, Atcha Adina och Ewa Magnusson bakom motionen, vill att det ska vara rätt gentemot medborgaren och att politiken kan följa vad som händer samt att tjänstemännen således känner mer ansvar och att detta kan leda till snabbare process och bättre möjligheter att identifiera bromsklossar i systemet. Men kommunstyrelsen avslår motionen.

– Den är klurigt skriven. Det är svårt att hantera motioner som är öppna. Allt som vi gör blir ett offentligt ärende, om vi ska följa motionens mening går det inte att navigera ärenden. Från början var motionen delvis bifallen, men nu vänder kommunstyrelsen till att det blir avslag på motionen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Svårt att säga vad det verkligen innebär. Vi är naturligtvis positiva till öppenhet och att man ska kunna följa ett ärendes gång, men som motionen är skriven är det svårt att se vad som gäller. Det är positivt gentemot medborgaren men vi tycker att våra tjänstemän hanterar ärenden med stort ansvar, menar Kenth Williamsson (S) oppositionsråd.

– Avslag på motionen och de får återkomma med den ny motion där de preciserar mera. Offentlighetsprincipen gäller, avslutar Gert Jonsson (M).

Taggar

Dela


2 reaktioner på Klurigt skriven motion avslogs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *