Nyheter

Knivar på skola

Knivar på skola

Nyheter Polisen kallades till Hjortsjöskolan i Vaggeryd tidigare i veckan då personal hade upptäckt att en elev hade en kniv på sig. Polisen kontrollerade det hela och upptäckte en kniv och ett multiverktyg på personen som är under 15 år. Inga officiella förhör är genomförda. I samband med att man var på skolan upptäckte polisen två personer som uppträdde konstigt och låste in sig på en toalett. Polisen kontrollerade det hela och fann att även de var utrustade med kniv. Dessa ärenden går inte vidare inom den polisiära sfären

Taggar

Dela


31 reaktioner på Knivar på skola

Anställ fältassistenter men dan-grad i aikido. Verkar ju bara vara en tidsfråga innan något riktigt illa händer i skolan. Dan-grad = svart bälte. Eller anställ fältvakter som i alla fall klarar av att hantera eventuella hot situationer både för dem själva och elev / lärare på rätt sätt.

80-tals kanske dags att växa upp! Skolan ska undervisa elever inte uppfostra andras barn i att man inte ska bära med sig knivar till skolan.

Att en lärare inte klarar 30 ungar längre beror delvis på hela skolsystemets naivitet. Skola och lärare har ett ansvar när det kommer till vad som accepteras och tolereras. Slapp och naiv ledning gör tex att dagens skolklasser behöver ha 3 lärare per klass.

De jag känner som jobbar på skolan gör vad de kan och de säger samma sak om sin rektor. Han har en pott med pengar och den räcker knappt till att anställa lärare så det räcker. Det är snart 30 elever i klasserna på högstadiet. Att han skulle ha pengar till extra personal till detta är önskvärt men inte realistiskt.
Våra politiker väljer hur mycket pengar de lägger på skolan. Barn- och utbildningsförvaltningen fördelar mellan skolorna, och det har vi många.
Mer pengar måste komma från dem, skolan har inga reserver att ta till.
Och att ta i hårdare mot eleverna är inte lätt. Skolan kan inte utdöma straff och alla elever har laglig rätt att vara i skolan. Man får stänga av elever korta tider men det löser inget.

Det är bara de sociala myndigheterna som kan ingripa mot familjer och detta är vad som måste göras.

Johanna: Helt rätt! Så frågan vi bör ställa oss är kanske snarare: Vad gör förvaltningen och hur stöttar de lärarna och rektorn i detta? Hur hjälper förvaltningen dem i att kunna genomföra ett bra jobb och samtidigt skapa en trygg skola för våra barn?

Sonen som går på mellanstadiet berättade detta för oss på kvällen, vi har inte fått någon info om detta alls. Visst detta hände på högstadiet men skolorna ligger ju på samma område. Barnen ska känna sig trygga när de är i skolan.

Inte är det upp till mig att fostra mina barn och sedan utöver andras barn? Jag måste ha mina barn i fokus först. Absolut att ansvaret ligger hos varje familj/förälder men skolan måste ta ansvar och sluta tysta ner. Det är inte första gången dessa pojkar ställer till det. Elever går omväger när de ser dem på grund av rädsla. Ska det vara så? Jag skickar mitt barn till skolan och tror att barnet ska vara trygg där men uppenbarligen är så inte fallet. Man daltar med elever som ställer till det för andra och ställer desto högre krav på den som sköter sig. Fel, fel, fel. Sätt ner foten och våga agera! Det finns tillräckligt på dessa pojkar för att något ska ske nu. Men som vanligt måste någon skadas på riktigt innan man gör något och då skyller alla på varandra.

Skolan, rektorn, information med mera.
Frågan kvarstår, var är föräldraskapet?
Eller har föräldrarna fullt upp med att skriva kommentarer istället för att fostra sina barn?
Där börjar väl resan med barn?
”Mitt barn och andras ungar”

Absolut så ska föräldrar fostra sin barn
Vad som är rätt och fel, men ibland kan det misslyckas.
Men vi vill alla att skolan ska vara en trygg plats, ingen säger att det är skolans fel.
Men dåligt skött av skolan efter en sådan här händelse.

Barn under 15 är inte straffmyndiga. Polisen gör en anmälan till de sociala myndigheterna när det gäller barn.
Skolan ska undervisa barn, föräldrar ska uppfostra dem. Skolans personal ska inte brotta ner och avväpna dessa barn för att skapa trygghet, föräldrar ska se till att deras barn aldrig kommer på tanken att använda våld eller beväpna sig.
Detta är inte ett skolproblem, det är ett uppfostransproblem.
Dessa barn har garanterat anmälts till de sociala myndigheterna förr och det är de som kan och ska jobba med familjerna.

Johanna: Håller helt med dig! Man önskar att skolan inte ska behöva agera på sådant här. Dock kvarstår den viktiga frågan, när det nu sker på skoltid bland elever och lärare, vilka resurser och vilka insatser sätter man in?

Som undrande skriver, vilka dårar tar med sig kniv till skolan och vad är syftet med att bära kniv i skolan? Har de inte redan varit incidenter med kniv som vi inte fått veta så är väl det också bara en tidsfråga innan det händer något. Agera i stället för att reagera.

Detta är för illa! Sedan dras ju även skolan med ungar som röker på och sätter upp klistermärken med texten ”legalisera det”
Framtida knarkare, bra start i livet!

Varför har inte skolan eller någon annan informerat oss föräldrar om detta? Vågar man ens ha sina barn på skolan nu?

Kära politiker vad ska ni göra åt detta? Mer resurser till skolan nu tack.

Det mejlet sa egentligen ingenting… Hjortsjöskolan har fått ta hjälp av polisen då det framkommit att elever haft med sig otillåtna saker…

Undrande: Föräldrar på Hjortsjöskolan informeras aldrig om händelser som inträffar från rektorn. Utan får höra saker av sina barn som får ont i magen och tänker på händelserna som sker.

Ja, har hört de mest häpnadsväckande sakerna de senaste dagarna. Man undrar ju vad som ska behöva hända innan någon agerar.

Händer väl ingenting antagligen.. Dagens ungdomar får göra precis vad de vill. Finns inga konsekvenser eller straff över huvud taget. Gör vad ni vill… Helt sjukt detta. Det behövs rejäla hårdhandskar mot ungdomarna. Och riktiga straff. Man läser ju var och varannan dag om skit de gör. Men aldrig får det några konsekvenser. Så inte undra på att det bara fortsätter och ökar 🤦‍♂️🤦‍♂️

Förstår inte varför det skulle tystas ner, mitt barn berättade direkt efter skolan.
Tog fram till kvällen cirka 18.tiden innan mejlet från rektorn kom.
Det här är inte okej, hoppas att det görs något åt denna händelsen.
Barnen ska känna sig trygga i skolan.

Man hade ju velat veta vad skolan faktiskt kommer att göra? Ett tydligare mejl med info om hur man kommer att undvika att detta sker igen och hur man skapar en trygg skola?

Hur säkerställer skolan trygghet för våra barn? Har som förälder inte fått veta något om hur man kommer jobba för att vara säker på att våra barn inte ska utsättas för något. Mer personal i korridoren skrev de, är det enda åtgärden?

Skolan har dragit ner på personal, trots återkommande problem. Ska något behöva hända och någon skadas innan man som skola gör något?

Vågar man släppa iväg sina barn till skolan? Varför informeras inte vi föräldrar vad som hänt? Ska vi behöva sitta hemma och gissa och spekulera? Och vilka dårar tar med sig knivar till skolan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *