Nyheter

Knöt ihop invigningsbandet i ny lokal

Nyheter Ungdomsmottagningen, där kommunens fältare och regionens barnmorskor och kurator jobbar tillsammans i ett unikt samarbete, invigdes i Vaggeryd idag.

  [1/25]

I dörrhandtaget hängde blågula bandet  [2/25]

Bandet drogs mellan kommun och region...  [3/25]

  [4/25]

  [5/25]

  [6/25]

  [7/25]

  [8/25]

Socialnämndens representanter, Ann-Katrin och Thomas, välkomnade nya lokalen för ungdomar  [9/25]

  [10/25]

Områdeschef Ingela Claesson fick blomma av socialnämnden  [11/25]

Regionen berättade historia  [12/25]

  [13/25]

  [14/25]

Kondomer och chips  [15/25]

  [16/25]

  [17/25]

Entré till nya ungdomsmottagningen  [18/25]

Personalrum tillika konferensrum  [19/25]

Ljusa och fina lokaler  [20/25]

  [21/25]

Regionen och kommunens logga på tårtan  [22/25]

Vi jobbar här  [23/25]

Välkända blåa jackor  [24/25]

Fältarnas nya kontor med samtalsrum  [25/25]

Fältarna tar emot oss när vi kommer till nya fina ungdomsmottagningen som är centralt belägen i Vaggeryd.

– Barnmorskorna har två rum, kurators rum är här bakom och våra områdespoliser har också tillgång till våra lokaler. Vi har ett separat diskrum och ett gemensamt kontor och samtalsrum för oss fältare samt ett stort kök som vi kan använda som konferensrum också. Vi har letat en tid efter lokaler som varit ändamålsenliga. Tidigare lokaler vid Stationsgatan i Skillingaryd var inte tillgänglighetsanpassade, man fick ha tv eller radion på när samtal med sekretessärende skulle genomföras. Eller skulle man gå på toaletten fick man gå igenom personalrummet. I de här nya lokalerna har vi närmare gymnasieskolan och de nya halvtimmesbussarna gör att de ungdomar som inte bor i Vaggeryd lätt kan ta sig hit, berättar Reshat som tillsammans med Patricia är kommunens fältare.

Barnmorskorna och områdeschefen Ingela Claesson fanns på plats tillsammans med regionens representanter vid dagens invigning.

– Lokalen är verkligen byggd för att hålla öppet för våra ungdomar. 2003 startade projekteringen för att starta en ungdomsmottagning i Skillingaryd. Då hittade vi en tvårumslägenhet och hade en budget på 15 000 kronor. Det var ingen optimal lokal. Här finns det som behövs och vi är glada att ha fältarna inom samma tak. Det är ett unikt samarbete, berättar representanterna från regionen.

– Denna soliga måndag inviger vi träffpunkten för våra ungdomar, säger Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden som tillsammans med vice ordförande Thomas Strand (S) närvarade vid invigningen.

Det blågula bandet gick från fältarnas dörrhandtag till barnmorskans dörrhandtag. Banden knöts ihop och ungdomsmottagningen var därmed invigd.

Taggar

Dela


1 reaktion på Knöt ihop invigningsbandet i ny lokal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *