Nyheter

Kommunal förköpsrätt angavs i fastighetsbrev

Nyheter En fastighet som kanske kommer ut på marknaden var under förra veckan uppe på bordet hos kommunstyrelsens arbetsutskott.

Tomten som kanske blir till till salu. Oeniga politiker om det kommande köpet

I ett fastighetsbrev från 1935 står det angivit att kommunen har förköpsrätt på tomten som ligger i nära anslutning till pizzerian och matvaruaffären på norr i Vaggeryd. Men vill våra politiker ha möjligheten till förköp?

– Vi avsäger oss möjligheten till att förvärva den här tomten, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Den här fastigheten ligger inte ute nu, men kommunen har en gång i tiden skrivit ett avtal och då tycker vi att det är konstigt att man inte nyttjar. Vi vill ha rätten kvar att köpa den, känns konstigt att man ska avsäga sig den möjligheten, nämner Kenth Williamsson (S).

Tomten är på 6 000 kvadratmeter på norr i Vaggeryd och läget är intressant.

– Kommunen behöver inte göra allt, vilken roll ska vi ha? Vi kanske inte ska ha en kommunal inblandning i detta köp. Det är däremot unikt att skriva in det i ett fastighetsbrev, betonar Gert Jonsson (M).

– Femklövern har redan köpt en del fastigheter och det är här är ett intressant läge, avslutar Kenth Williamsson (S).

Eftersom det blev oenigt i arbetsutskottet, där Ulf Abrahamsson (C) utgick i ärendet, går frågan vidare till kommunstyrelsen för beslut. (S) röstade för köpet och femklövern (KD) och (M) avslag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *