Nyheter

Kommunen betalar inte vår gårdslampa

Nyheter I ett brev till kommunen berättar invånaren från Hok att man återigen lyfter upp detta och hoppas nu att kommunen tar sitt ansvar och betalar ut den utlovade ersättningen snarast… 

I brevet finns angivet att tekniska kontoret har meddelat fastighetsägaren att ”uppgifter har vi och kommer att utbetala ersättning för elförbrukning från och med 2023 och framåt och att ersättningen betalas ut årligen under maj–augusti”. 

Brevskrivaren hävdar att man saknar fortfarande ersättning för sin gårdslampa och att man fortsätter därmed att yrka på att ersättningen för elförbrukningen från 2018 till 2023 skall utbetalas snaras. Vidare hänvisar fastighetsägaren om: 

– Kommunen har ett beslut på att fastigheter med gårdslampa skall ersättas med ett årligt belopp. Det finns inget som säger att dessa pengar inte kan betalas ut retroaktivt. Kommunen har full koll på vilken armatur vi har och ni har därmed även uppgifter om fastigheten med mera. 

– Vi anmälde ägarskifte på fastigheten 2017. Vi ska inte drabbas av att kommunen inte har koll på sina papper. Vi yrkar därför att ni snarast ersätter oss för den elförbrukning gårdslampan har haft sedan 2018. Eftersom vi inte har någon strömbrytare till gårdslampan så kan vi inte heller stänga av den. Kommunen har lovat ersättning till elförbrukningen skall utbetalas till fastighetsägare. Vi vet att detta berör fler fastigheter än vår så det kan bli fråga om en grupptalan om ärendet går vidare till högre instans, meddelar fastighetsägaren utanför Hok till kommunens tekniska förvaltning. 

Bestämmelser för gårds- och vägbelysning inom Vaggeryds kommun antagna av tekniska utskottet 2004-10-13, § 098 och reviderade 2007-08-22, § 073.

1. Fastighet belägen inom kommunens landsbygdsdel som stadigvarande bebos och nyttjas som permanentbostad skall genom kommunens försorg och på dess bekostnad utrustas med på lämpligt sätt anbringad gårdsbelysning. Kostnader för drift och underhåll av här avsedd gårds- och vägbelysning bekostas av kommunen, dock att fastighetsägaren är skyldig att till kommunen erlägga viss avgift (reds anm; att nya innehavare av kommunal gårds- och vägbelysningslampa ska erlägga en engångsavgift om 500 kronor exklusive moms).

2. Fastighet vilken nyttjas som allmän samlingslokal, eller för tillgodoseende av annan service, eller för annat angeläget ändamål må jämställas med bostad som sägs i punkt 1 här ovan.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *