Nyheter

Kommunen inleder nytt projekt

Nyheter Glokala Sverige är ett kommunikations- och utbildningsprojekt för att stötta, stimulera och engagera kommuner och regioner i arbetet med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans med de första pilotdeltagarna är nu 15 av landets 21 regioner och 82 av landets 290 kommuner antagna i projektet. Vaggeryds kommun är en av de 82.

– Det känns jätteroligt att få vara med i projektet Glokala Sverige, jag tror verkligen att det kommer att hjälpa oss att komma igång med arbetet med Agenda 2030, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

– Vi ligger i startgroparna med Agenda 2030-arbetet och det har ger oss ytterligare verktyg för hur vi kan arbeta under året säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.

Under projektperioden kommer det att hållas utbildningsinsatser lokalt, med föreläsningar, diskussioner och workshops. Det kommer också finnas möjlighet att gå webbutbildning, få nyhetsbrev, filmer och annan typ av arbetsmaterial som är kopplade till ämnet.

Dessutom planeras en nationell konferens inom ramen för projektet för att bidra till gemensamt lärande och ökat engagemang.

Fotnot; Pressmeddelande från Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *