Nyheter

Kommunen kan bolagisera Vaggeryds Elverk

Nyheter Nu har det inletts en utredning om att bolagisera Vaggeryds Elverk

Elledning

Vaggeryds Elverk är ett av få kommunala elverksföretag som fortfarande ligger kvar i den kommunala förvaltningsorganisationen, istället för att vara ett kommunalt bolag. Det har diskuterats under en tid om att Vaggeryds Elverk bör ombildas och bli ett dotterbolag till Vaggeyrds Energi AB.

Kommunstyrelsen har nu inlett ett utredningsarbete för att se om förutsättningarna för att bilda ett bolag. Det handlar bland annat om värdet på företaget och hur man arbetar vidare eller väljer att avstå från bolagisering.

Gert Jonsson (M) menar att det är viktigt att komma igång med utredningsarbetet för att komma till beslut, politisk samsyn är nödvändig. Kenth Williamsson (S) poängterar att det är just ett utredningsuppdrag som ska lyfta såväl positiva som negativa effekter av en bolagisering.

Frågan är vilken vågskål som blir tyngst när utredningen presenteras efter årsskiftet. Konstaterar man att det bör arbetas vidare med att bolagisera Vaggeryds Elverk handlar det om fördjupade insatser för att nå dit. Det är ett omfattande arbete som då kommer att ta ytterligare en ganska lång tid innan ett det finns ett beslutsunderlag och bolagiseringen kan bli ett faktum.

Vaggeryds Elverk äger och ansvarar för kraftledningar och annan teknisk utrustning. De arbetar med, till exempel, nedgrävning av elkabel på landsbygden och löpande underhåll av elnätet för en god leveranssäkerhet av el.

Taggar

2 reaktioner på Kommunen kan bolagisera Vaggeryds Elverk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *