Nyheter

Kommunens anställda ska också följa trafikregler

Nyheter "Just denna specifika parkering upprepar sig 3-4 gånger per dygn", skriver Skillingarydsbon och insändaren kan läsas här... 

Då och då får kommunens invånare lite kritik på hur vi parkerar våra fordon runt om i vårt samhället, vilket vi säkert också förtjänar!

Då är det väl på sin plats att även kommunens anställda följer de trafikregler som tillämpas.

Just denna specifika parkering upprepar sig 3-4 gånger per dygn, och har gjorts under en längre period, (bil till höger på bild).

Att parkera mot färdriktningen och att parkera på sådant sätt att det kan finnas en uppenbar risk att man blockera framkomligheten för exempel räddningsfordon är ju emot trafikreglerna, och framförallt det sunda förnuftet, vilket de flesta som har en godkänd körkortsutbildning bör känna till.

Hoppas att man ta till sig av detta, och tänker på detta fortsättningsvis.

Henrik

Privatbild

Taggar

9 reaktioner på Kommunens anställda ska också följa trafikregler

Svar till Peter!
Absolut, det hade varit bra!
Men det är lite konstigt att du inte kan se problemet i just denna situationen!

Peter! Tycker du att folk ska parkera på andras infart för att lösa problemet? I så fall är du ett av problemen som resornera så.

Svar till Anna!
Det är väl som vanligt, människor uttalar sig om varför man inte gör si eller så utan att man ha någon helst aning om bakgrunden.

Insändaren kan ju istället för att se detta 3-4 gånger per dygn under en längre period och dessutom lägga tid på att fota istället ta den tiden och gå ut och prata med de som kör bilen. Varför väljer man att ta ett foto och lägga ut i lokaltidningen när man kan ha diskussionen direkt med den som kör?

Svar till A!
Jag har svårt att tro att insändaren vill skapa en debatt i detta, tänker mer utifrån ett återkommande problem. Varken du eller jag vet om insändaren har kontakta vederbörande chaufförer. Däremot kan vi lätt se på bilden vem som parkerat fel. Sådär av anser jag att din kommentar är fel. Går man runt på kommunens gator så kan man se att dessa bilar är återkommande felparkerade och även hindra framkomligheten på fler ställen i kommunen en där bilden är tagen. Så det kan knappast handla om en chaufför. Så i detta inlägg är det uppenbart om vad som är rätt och fel. Vilket är skönt att någon kan stå upp för. En dag kanske vi själva blir drabbade i ett brådskande ärende. Så tänk utifrån tacksamhet istället för kritik mot insändaren

Det var inte så lägre sedan kommunens lapplisor delade ut felparkeringsböter vid grönområdena Femkampsvägen och Ryttarns väg där bilarna var parkerade bara några decimeter med höger hjulet utanför asfaltkanten. Här är det mycket värre. De parkerar till och med på fel sida av vägen. kan kommunanställda ha prioritet att parkera var de vill?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *