Nyheter

Kommunstyrelsen föreslår en bolagisering av Elverket

Nyheter Nu hamnar ärendet på kommunfullmäktiges bord om att göra Vaggeryds elverk till ett bolag

Som vi berättade tidigare i veckan så har kommunstyrelsen nu beslutat att föreslå kommunfullmäktie att bolagisera Vaggeryds elverk. Det var en enig kommunstyrelse som ställde sig bakom förslaget. Som det är nu är det en hel del oklara roller och kanske till och med inte alltid legalt  som det har fungerat hittills. Genom att göra elverket till ett dotterbolag till Vaggeryds energi blir det klarare tågordning.

– För oss är det inget konstigt med kommunala bolag, menar Kenth Williamsson som är socialdemokratiskt oppasitionsråd och menar att det i detta fallet handlar om en organisationsfråga.

– När vi är i en expansiv fas i kommunen är det särskilt viktigt att vi äger våra bolag, säger Gert Jonsson som är moderat kommunalråd. Många kommuner med moderat ledning väljer att sälja sina bolag och det är det dummaste man kan göra fortsätter Gert Jonsson. Han slår fast att bolagen är viktiga verktyg när en kommun utvecklas.

Nu ska frågan om att göra Vaggeryds elverk till ett bolag från den första januari 2020 hanteras av kommunfullmäktige den 28 oktober.

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunstyrelsen föreslår en bolagisering av Elverket

Vore ju intressant att få veta om det kommer innebära någon förändring för oss konsumenter? Vad är fördelen med det ena eller andra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *