Nyheter

Konstverksamhet i Östra skolan i Vaggeryd?

Konstverksamhet i Östra skolan i Vaggeryd?

Nyheter Östra skolan i Vaggeryd har stått tom och övergiven i snart två år. Men nu finns det intressenter i byggnaden.

När kommunstyrelsens arbetsutskott möttes före jul framkom det att en person visat intresse för att hyra bottenvåningen i byggnaden för ”konstverksamhet”. Kommundirektör Bengt-Olof Magnusson gavs i uppdrag att arbeta för en uthyrning av bottenvåningen under en tid av tre till fem år.

Ett sådant avtal skulle ju också kunna öppna för en uthyrning av även det andra våningsplanet och fortsatt liv för den 101-åriga byggnaden.

Man konstaterar också att ”inga spår av problem med inomhusluften har kunnat konstateras”.
Det är just dessa problem som hotat att göra Östra skolan till ett rivningsobjekt. Vintern 2014 stängdes skolan för första gången och renoverades sedan för miljonbelopp.  Tanken var att eleverna skulle få flytta tillbaka under höstterminen 2014. Men återkomsten till Östra skolan skedde först under jullovet 2014 vilket pekade på att problemen var större än som tidigare framkommit.

Under vintern och den tidiga våren 2015 såg dock allt ut som vanligt med full undervisning och lekande barn på skolgården. Men den bilden visade sig vara  falsk. De alllergiska reaktionerna ökade efter vårterminens start mer och mer, vilket naturligtvis var mycket allvarligt.
Den 19 mars 2015 beslöt barn- och utbildningsnämndens förvaltning att stänga skolan som inte använts sedan dess.

Undervisningen på Östra skolan flyttades till västra skolan det vill säga Hjortsjöskolan. Efter provisoriska lokallösningar under våren 2015 inleddes läsåret den 20 augusti 2015 i gamla elverkskontorets lokaler som stått tomma sedan våren 2013 men som hastigt hade byggts om till skola under sommaren 2015.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *