Nyheter

Korsningen stängs av i två månader

Nyheter Nu är det dags för byggnationen av cirkulationsplatsen Sturegatan - Storgatan i Skillingaryd

Arkivfoto från försommarens arbete

Under våren och försommaren arbetade kommunen med att se till att ledningarna under mark byttes ut och Skillingaryds nästintill viktigaste korsning var då avstängd i ett antal veckor. Snart är det dags igen.

Kommunen meddelar idag att man från vecka 35 och ungefär två månader framåt får välja annan väg då cirkulationsplatsen kommer att byggas.

Omledning kommer att ske på andra gator istället då trafiken endast är stängd för genomfart i korsningen. Restauranger och butiker kommer att nås och boende kommer fortfarande att kunna nå sina fastigheter under avstängningen. Busstrafiken påverkas och hållplatsen utanför Fågelforsskolan och kyrkogården stängs tillfälligt.

När arbetet med cirkulationen är klar har nyanläggning av fyra stycken passager, gatubelysning, stensättning, dagvattenserviser och brunnar gjorts.

 

Taggar

Dela


Läs mer

Storgatan ska få ansiktslyft – men först ledningsarbete

12 reaktioner på Korsningen stängs av i två månader

Tycker också det är orimlig tid, detta bör man fixa på 2 veckor utan problem med grävning, påfyllning, kantsättning, bygge av rondell, och asfaltering.

Daniel, skyltning bör vanligtvis vara bestämt innan då man vet vilken typ av jobb man åker på. Att sätta ut dessa kan inte ta mer än någon timma för en korsning som denna. Avspärrning och omledesskyltar är det vi talar om.
Markjobb bör inte heller ta värst lång tid heller, det finns redan en väg som är anlagd = Bärlager finns och grävs bort på någon timma max.
Sätta kantsten tar något längre tid och bygga rondell.
Vi snackar om en liten korsning här, minns jag rätt finns det inte ens några brunnar!

Blev förvånad när jag passerade i somras och inte såg någon rondell, trodde de skulle bygga den innan midsommar

De är mer jobb än man tror att anlägga en rondell, skyltning, markjobb, sätta kantsten, asfaltera tre lager med mera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *