Nyheter

Krisen i ishallen: ”Kommer inte föregå någonting”

Nyheter På senare tid har kritiken mot standarden på Movalla ishall vuxit sig allt starkare. Kenth Williamsson (S) är ordförande i tekniska nämnden och han menar att frågan är komplex. – Vi har flera utredningar igång.

Kenth Williamsson. Foto: David Alin och Per Bunnstad

Ett omklädningsrum är stängt på grund av misstänkta mögelskador och brandsäkerheten kritiseras av räddningstjänsten. Nu har man tagit fram handlingsplaner för att komma till rätta med problemen.
– Vi har gjort en övergripande handlingsplan till miljö- och bygg och en som Movalla och SIS gjort för enklare åtgärder till räddningstjänsten. Däremot är vi inte klara med mer konkreta handlingsplanen som brandkonsulten kommer vara behjälplig med. Den kommer senare, berättar Kenth Williamsson.

Flera perspektiv

Kenth Williamsson berättar att anledningen till att så mycket kommer fram just nu är att man numera vid inspektioner väger in alla byggnader på anläggningen.
– Det slår igenom väldigt tydligt då.

Men det finns ju ändå brister.
– Ett skäl till att det finns mycket brister är att man inte investerat i anläggningen. Det är kommunens anläggning och man har inte reinvesterat i den. Många utrymmen är original sedan hallen byggdes.

Han berättar vidare att man nu ska titta på frågan ur flera perspektiv, brand, säkerhet och miljö.
– Vilken kritik vi får och då får man titta på hur man ska lösa de problemen på något sätt eller om det är så om man inte ska ha vissa utrymmen. Så det är rätt så komplext. Men vi har flera utredningar igång.

Under innevarande vecka kan det komma besked om eventuella mögelförekomster i det omklädningsrum som är stängt.
– Vi räknar också med att skyddsombudet närmar sig någon form av förslag som vi i sin tur ska ta del av Sedan har vi också miljö- och byggnämndens synpunkter och då måste man väga in alla tre för att se vilka åtgärder som är lämpliga och därefter är det politiken som får bestämma hur mycket som ska avsättas
– Idag är det så att Movalla har ett visst investeringsutrymme, men det kommer inte räcka ens i närheten. Så då får kommunen bestämma hur man ska hantera detta.

Finns det risk att ishallen stängs?
– Jag kommer inte föregå någonting. Men vi har ju skickat in en utredning till miljö- och bygg på hur vi ser det hittills. Vi ska återkomma med en större utredning. Men hittills är det ingen som signalerat något om detta utan man tror att detta ska kunna hanteras.

En åtgärd som kan bli aktuell är att man eventuellt stänger av delar av ishallen medans åtgärder pågår och/eller kompletterar med moduler. Men än så länge svävar mycket i luften om Movallas framtid.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Krisen i ishallen: ”Kommer inte föregå någonting”

Enkelt, bygg nytt och få med fler aktiviteter för fler åldrar.
Skapa en mötesplats samt attraktivitet i kommunen.

Stig? På vilket sätt blir man jävig av att arbeta ideellt i en förening utan vinstsyfte och utan arvode? Tror att det är bra om vi stöttar de som jobbar ideellt och inte ser dessa medlemmar och förtroendevalda i våra föreningar som ett problem. De gör stor nytta för samhället.

Kenth.
Man blir inte jävig av att arbeta i en ideell förening, och att arbeta ideellt i olika föreningar har jag själv gjort under många år.

Jag har heller inte sagt att du är jävig, bara att du kanske i din politiska ställning i kommunens högsta ledning skulle vara lite mer försiktig och tänka över hur pengaflöden och andra beslut går mellan kommun och förening.

Det är lätt att halka snett om man inte ser upp.
Jäv kan uppstå på många sätt enligt lagen.

Pensionären,
Köpet av marken från storbolaget är en fantastiskt bra affär!
Den är egentligen för bra för att vara sann med så välbelägen, efterfrågad mark. Den kommer att ge många fina slantar till vår kommun och kan i förlängningen bidra till fastighetsinvesteringar. Vi invånare får seriöst tacka storbolaget för det ytterst humana priset och inget annat.

De pengarna kunde gå till hjälp i idrottsklubbarna med mögliga lokaler.Tycker att det är konstigt att inte kommunen har egen grustäkt att ta av. Sand finns det gott om från Långa synen till gränsen Värnamo.

Vill ordförande i tekninska nämnden som han säger i artikeln ha hjälp av ett ”skyddsombud” så får densamme be Movallas ordförande kalla till en skyddsrond. Då det är arbetsgivarens ansvar!

Undrar vart de miljoner som Movalla har fått har tagit vägen?

Movallas ordförande och tekniska nämndens ordförande är samma person, så problemen borde väl vara lätta att lösa.

Nån som hört talas om jäv?

De kan inte för de köper dyr mark av ett storbolag i kommunen som även får ta hand om underhåll av vägar och gator.

Först simhallen och nu ishallen. Varför tar inte kommunen hand om sina hallar? Kontinuerlig skötsel blir billigare i längden……..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *