Nyheter

Krister testkörde Teslan

Nyheter Parkeringen vid torget i Skillingaryd var avstängd under torsdagsförmiddagen. Vi träffade Krister Lundgren från Vaggeryd som provkörde det blåa fartvidundret.

Elbilen Tesla fick provköras  [1/5]

Annorlunda inredning  [2/5]

Krister Lundgren på Vaggeryds Energi är en van elbilschaufför  [3/5]

Just nu är hastigheten 51  [4/5]

Pernilla Hansson från Green Charge och Krister Lundgren från Vaggeryds Energi  [5/5]

Elcyklar, elbilar och klimatsmart tänk var under fokus när Green Charge gästade kommunen i torsdags förmiddag. Invigning av elladdstolparna vid Skillingehus, tårtkalas och uppvisning av bland annat eldrivna snabba Teslan. Krister Lundgren på Vaggeryds Energi tog sig en tur och reportern fick hänga med i passagerarsätet under färden.

– Jag kör elbil på jobbet, en Nissan. Den här är lite dyrare och lite fränare, säger Krister och hoppar in i bilen.

”Vad och hur man gör” tänkte nog både chauffören och medpassageraren då det saknades diverse välkända och ordinarie spakar och knappar inne i bilen.

Pernilla Hansson från Green Charge tog plats i baksätet och kunde vägleda, som tur var. Pernilla berättar att 1% av Sveriges bilar drivs av el och att ytterligare 5% drivs av biogas, etanol.

När vi kom ut på avfarten vid motorvägen norröver gasade Krister till ordentligt och det blev nog en liten ”Aha” upplevelse för oss.

– Känslig gaspedal minst sagt, säger Krister med ett stort leende och fortsätter med att ”Jag måste prova igen” och han sänker farten igen för att testa drivet.

– I den här Teslan är det ett bra batteri, det har en räckvidd på ungefär 50 mil, säger Pernilla Hansson i baksätet.

Taggar

2 reaktioner på Krister testkörde Teslan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *