Nyheter

Kritik mot redovisning från Regementsheden

Kritik mot redovisning från Regementsheden

Nyheter Stiftelsen Regementshedens årsredovisning har blivit en årligen återkommande debattföljetong i kommunfullmäktige vid den här tiden på året.

Allan Ragnarsson menade att den muntliga komplettering han ville lämna borde räcka. Den berättade bland annat om ett beslut från förra mandatperioden om att satsa en miljon om året i fyra år, pengar som inte är förbrukade, att 225 000 kronor tagits ut via resultatregleringsfonden, att föreståndaren Sven Enqkvists lön på 600 000 (inklusive sociala avgifter) bekostas via kultur- och fritid och att biljettintäkterna var 201 000 kronor.
Ulf Abrahamsson (C) efterlyste tydligare dokumentation:
– Det finns fortfarande många frågetecken. Jag letar i handlingarna efter verksamhetsberättelse och den totala kostnadsbilden men jag har inte kunnat hitta någon sådan bilaga trots att det har funnits tid att få med den.
– Det sätt som Allan Ragnarsson redovisar gör att alla som har misstankar blir än mer misstänksamma.
Roger Ödebrink (S) sällade sig till kritikerna:
– Jag har ju tidigare blivit anklagad för att vara misstänksam. Jag vet att arbetet på Miliseum bygger mycket på frivillighet. Men kan de inte få lite bättre hjälp med att göra en snyggare redovisning, det skulle verksamheten vinna på. Miliseum kan väl få hjälp av kommunens informatörer att snitsa till detta.
Ewa Magnusson (L) underströk att den satsning på ett lokalt expo med lokal industrihistoria som planeras inte har med militären att göra.
Kenneth Åberg (S) menade att redovisningen förbättrats men att den hade sina brister. Han vill få en redovisning som på ett tydligare sätt berättar vem som är där och vad de gör. Det är ett sätt att vårda Miliseum så att verksamheten utvecklas.
Beslutet blev att kommunfullmäktige inför junisammanträdet ska få en kompletterande redovisning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *