Nyheter

Krögare lämnade över protestlistor

Nyheter Idag fick kommunalrådet Gert Jonsson (M) mottaga namninsamlingarna mot den planerade kommunala restaurangen vid Mejeritomten i Skillingaryd.

Ted Engdahl på väg till kommunkontoret  [1/5]

Mejeritomten. Här ska det bland annat byggas restaurang mot krögarnas protest.  [2/5]

Protestlistorna har legat hos krögare i bygden  [3/5]

Ted överlämnar protestlistorna på kommunal konkurrerande restaurang till Gert Jonsson  [4/5]

Gert Jonsson kommunalråd (M) och krögarnas protestlistor  [5/5]

Protestlistorna, mot den kommande kommunala konkurrerande restaurangen, berättade Skillingaryd.nu om i början av juni. Nu har listorna legat på diskarna runtom hos våra krögare och de har fyllts på, 900 namn har det blivit under sommaren. Idag lämnade Ted Engdahl, ägare till Teds Smörgåsbutik i Skillingaryd, över dessa till kommunalrådet Gert Jonsson (M).

– Kommunfullmäktige har beslutat om att bygga restaurang i nya fastigheten vid Mejeritomten, vi ska lösa restaurangfrågan så gott det går, säger Gert när han får de 900 namnen i sin hand.

– Vi hoppas att det blir ett kommunalt kök, då det inte blir rättvist mot redan befintliga krögare med tanke på kommunal upphandling på livsmedel bland annat, säger Ted och fortsätter med att krögarna är inte mot matlagningen till vård och omsorg i kommunen men restaurangen ska inte ska vara öppen för allmänheten.

– Vem är allmänheten, undrar Gert, alla vill ha någon att äta med och maten är viktig för oss alla.

Annika Hedvall, kommundirektören, är också på plats vid receptionen i Skillingehus som menar på att restaurangen ska bli en mötesplats där våra äldre kan träffas för sociala verksamheter samtidigt som maten, som ska lagas i restaurangen, är till för alla boende i södra kommundelarna.

– Vi har respekt för namnlistorna och att säga nej är alltid lättare, avslutar Gert.

 

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *