Nyheter

Krögarparet utsatta för mordbrand

Nyheter Det var kända krögarparet Inger och Johnny som utsattes för mordbranden i Skillingaryd söndagen för två veckor sedan. Läs här om deras berättelse.

Arkivfoto; Det var eftermiddagen den 11 februari som krögarparet fick påhälsning i sin lägenhet i centrala Skillingaryd.

För två veckor sedan hade söndagsmiddagen intagits hos Johnny och Inger. Hundarna skulle ut och rastas och medan Inger var ute med dessa passade Johnny på att sätta sig i den sövande fåtöljen framför TV:n. Dörren till lägenheten var inte låst, då Inger strax skulle komma tillbaka.

– Jag vaknade efter ungefär tio minuter av brandvarnaren och såg halvmeter höga eldslågor vid ytterdörren, vad man tänker – ja, vad ska man tänka? Sprang och hämtade sängöverkastet så jag kunde kväva elden. En flaska med lampolja låg och läckte bredvid… Ytterdörren öppnas och in kommer en yngre kille som hjälpte mig att släcka elden, stänga av brandvarnaren och ringde till polisen. Jag hade aldrig sett honom innan och undrade vart han kom ifrån. Han ville ”hjälpa till” och hade hört brandvarnaren från tredje våningen sa han, börjar Johnny berätta medan vi äter av de goda frallorna och dricker kaffet i vardagsrummet.

– Av reflex gick jag ut till köket och kollade vid bordet och såg att min plånbok låg kvar. Vilket jag också sa högt. Ringde efter Inger så hon kunde skynda sig hem. Efter 20 minuter kom polisen och då visade det sig att min plånbok var borta. Och den unga killen. Det skulle visa sig att vi hade blivit av med fler saker, en billig enkel läsplatta var borta, hörlurarna till TV och i sovrummet var alla lådor upp och nervända, säger Johnny.

– Jag var orolig för mina få smycken jag har, lådorna var välta och det var grejer överallt och många av mina smycken var borta, berättar Inger.

Natten fick de tillbringa på Järnvägshotellet medan polisens tekniker säkrade spår efter gärningsmannen – den yngre killen. Polisen hittade för övrigt en mängd saker i trapphuset där de bor, gömt bakom element bland annat.

– Johnnys klackring och yrkesring och manschettknappar var borta. Men min fina klocka som låg på sovrumsbordet låg kvar, lite märkligt, menar Inger.

– Bilnyckeln var borta och nyckeln till garaget, så jag var tvungen att gå ut och kolla om vår bil stod kvar. Och det gjorde den. Vaktmästaren kom med vår bilnyckel på måndagen efter. Han hade hittat den i en av papperskorgarna utanför hyreshuset, säger Inger.

– Man tror att man ska få vara ifred. Men nu vill vi att hyresbolaget sätter in porttelefon här till hyreshuset. Det kanske kan hindra några ungdomar från att komma in vårt trapphus om man inte hör hemma här, fortsätter Inger.

– Det värsta är att det är någon som varit inne i vårt hem, avslutar Johnny.

Än så länge har inte krögarparet hört någonting om vare sig sina ägodelar eller något annat, men tror nog att en mordbrand, även om man är minderårig, kommer straffet bli kännbart för den pojken som tände eld på dörrmatten, dränkte in deras fåtölj i lampolja och tog deras tillhörigheter.

Och vad som hade hänt om inte Johnny hade vaknat är det ingen som vågar tänka på och från och med nu låses alltid ytterdörren…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *