Nyheter

Kulturhelgen planeras för fullt

Nyheter Under tisdagen var det informationsträff i Skillingehus för årets kulturhelg som kommer att gå av stapeln tredje helgen i oktober.

– I år är det rekordmånga anmälda till evenemanget och det är jätteroligt, berättade Tuula Ingner som är ordförande i konstutskottet.

Det kommer att bli mycket aktiviteter i kommunen denna helg som konstrunda, samutställningar, konserter, workshop, biovisning, danstävling och mycket annat. Åsa Storck som är projektsamordnare berättade att det i år är ungefär 40 som har anmält sitt intresse för konstrundan.

Några av inslagen i kulturhelgen riktar sig mot barn. Ett evenemang är drive-in-bio på UC i Vaggeryd. Då får man komma och bygga sin egen lådbild, får körkort och provkör och efter det tittar man på film. Man kan också få träffa författarna till boken och julkalendern om familjen Knyckerts på biblioteket i Vaggeryd.

– På Folkets Hus kommer den dagliga verksamheten ha egen konstutställning med teater och musik. Vi kommer också visa flera filmer under helgen, berättar Eva Karlsson från Folkets hus.

På Vinden i Skillingaryd kommer sju olika konstnärer ha utställning och där kommer att finnas popup-café och matservering utomhus.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *