Nyheter

Kulturskolan underhöll på Furugården

Nyheter Det var lite blåsig men soligt när de äldre bjöds på musik och dans i grönskan framför Furugården

Anna Jorendal  [1/12]

Stråkarna ljuder  [2/12]

Mera musik  [3/12]

stråkar och blås i kombination  [4/12]

lite dans under trädgrenarna  [5/12]

Idas sommarvisa är ett måste  [6/12]

Dansare förberder sig  [7/12]

Trumpet och sax  [8/12]

Mera dans  [9/12]

Det njöts på balkonger  [10/12]

och uteplatser  [11/12]

och i ett hörn skyddat från vinden  [12/12]

För kulturskolan var det en av några teminsavslutningar som de är ute på. Idag var det de boende på Furugården som fick njuta av ett varierat program som innehöll allt från Allegro ur Drottningholmsmusiken till Idas sommarvisa. Dessutom bjöds det nationalsången framförd av en elev som spelade solo på sin trumpet. De som hade möjlighet reste sig när ”Du gamla du fria” ljöd och kepsarna togs av. Musikunderhållningen levererades av en orkester bestående av några av kulturskolans elever samt personal.

Varför denna aktivitet?

– Vi lever ju i lite dystra tider, säger Anna Jorendal som är lärare på kulturskolan och menar att musik och kultur kan ge ett välkommet avbrott i vardagstristessen. Hon menar också att det är viktigt för kommunens invånare att träffa alla begåvade ungdomar som deltar i kulturskolans breda verksamhet. Idag medverkade ungdomar med stråkinstrument, blåsinstrument samt dansgruppen. Några sångare var inte på plats idag.

Hela programmet uppskattades och det hördes tydliga gillande kommentarer från uteplatser och balkonger. Gruppen kommer att gäst Sörgården i Skillingaryd nästa vecka och utan att överdriva var det glada och nöjda, såväl elever som personal från kulturskolan, som lämnade Furugården med en god känsla i mage och hjärta.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Kulturskolan underhöll på Furugården

Härligt att Kulturskolan ger glädje till dom som verkligen behöver det som mest nu😊!!
Verkligen bra gjort👍👍👍

Riktigt bra initiativ! 👍
Det är livskvalite på högnivå!

Tack för att ni gör det för våra äldre
i kommunen 🙏

Mycket trevligt att läsa och att se bilderna då Kulturskolans elever i olika åldrar musicerar och dansar tillsammans för publik i olika åldrar.
Toppen också med olika instrumentgrupper. Fantastiskt att det finns möjlighet för barn och ungdom att utvecklas och skapa kultur i Kulturskolan😊.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *