Nyheter

Kulturskolan uppdaterar

Nyheter Efter många år utan större satsning kan nu kulturskolan förnya sina instrument

Arkivbild

Kulturskolan har nu fått ett anslag från kultur- och fritidsnämnden på 700000 kronor för att införskaffa bland annat nya instrument. Det kan tyckas vara mycket pengar men det är första gången sedan 2010 som man fått ett extra anslag för inventarieköp. 2010 fick de pangar i samband med inflyttningen på Fenix 2 i Vaggeryd, men då gick merparten av pengarna till inredning som möbler, hyllor och förvaringsskåp.

– Nu kan vi göra en behövlig uppdatering, säger Jan Eric Victor som är chef på kulturskolan. Han menar att det är nödvändigt att få en uppdatering av instrumenten eftersom de slits fort med många användare och när instrumenten blir digitaliserade blir livslängden kortare.

– Ytterligare ett skäl till satsningen är att kunna köpa ”enklare” instrument för att öka tillgängligheten så att fler kan erbjudas plats inom kulturskolan, menar Christer Sandén som är biträdande chef på kulturskolan.

Kulturskolan har idag omkring 300 ungdomar som är aktiva inom kulturskolans fyra grenar som är musik, dans, konst och bild samt drama och teater. Pengarna kommer att ge samtliga grenar ett tillskott. Den största satsningen görs på teknik kring ljud och ljus, men därefter är det instrumentinköpen som dominerar bland de pengar som nu kommit kulturskolan till del.

– Det känns bra att vi äntligen kan göra en satsning för att komma upp till en nivå som ger kulturskolans elever goda villkor, avslutar Jan Eric Victor som är kulturskolechef.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *