Nyheter

Kurt vann en kvarts miljon

Nyheter Kurt Johansson från Vaggeryd var veckans första Trisskrapare i Nyhetsmorgon. Den 85-årige smålänningen fick bra fart på skrapan och kammade hem en kvarts miljon kronor. Vinsten delar han med sig av till barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Foto; TV4

Det var när Vaggerydsbon Kurt Johansson skulle lämna in en 60-kronorsvinst på ICA Supermarket i Vaggeryd som han blev rejält överraskad. När han sträckte över Trisslotten till butikspersonalen och de scannade lotten så låste sig hela maskinen. Varken Kurt eller hans fru Margaretha, som skrapat lotten, hade sett de tre tv-skärmarna.

– Jag stelnade till lite i kroppen och förstod att det var en betydligt större vinst än 60 kronor, berättade Kurt.

De tre tv-skärmarna på lotten innebar att paret vunnit minst 100 000 kronor och dessutom en resa upp till Stockholm och ett besök i Nyhetsmorgons studio. Kurt och Margaretha tog bilen mot huvudstaden och stannade till i Nyköping för att åka vidare tillsammans med dottern Eva och svärsonen Lars. I samlad trupp begav de sig under tisdagens morgon mot TV-huset tillsammans med Svenska Spels vinnarkommunikatör.

Kurt är pensionär sedan många år tillbaka men han har inga problem med att få tiden att gå. Dagen inleds ofta med en promenad och sen finns det alltid gott om sysslor, inte minst med tanke att han har två barn, fyra barnbarn och ett barnbarnsbarn att hålla kontakten med.

– Dessutom har vi ytterligare tre barnbarnsbarn på väg, berättade Kurt och Margaretha.

Inför tv-framträdandet var det en ovanligt lugn Trisskrapare som väntade i kulisserna.

– Jag känner inte av några nerver. Det här är första gången som jag skrapar en lott och vet att jag kommer vinna, sa Kurt glatt innan det var dags att äntra studion.

I direktsändning fortsatte Kurt att vara lugnet själv och när skrapdammet lagt sig stod det klart att han och Margaretha vunnit 250 000 kronor.

– Det blir en ordentlig baluns av den här vinsten, utbrast Kurt i studion och bakom kamerorna fick han varma kramar av Margaretha och familjemedlemmarna på plats.

På förhand hade Vaggerydsparet sagt att det inte skulle vara några problem att göra av med 100 000 kronor själva. Men då vinsten steg med ytterligare 150 000 kronor blir det desto mer att dela med sig av till familjen.

– Vi har rest så mycket i våra liv så det blir det inte för vår del. Inom Sverige kan det bli en del resor för att hälsa på familjen. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer alla få ta del av vinsten. Först får vi ordna en stor släktmiddag, berättade Kurt.

Med vinsten på 250 000 kronor inleddes Trissveckan i Nyhetsmorgon starkt. Det är andra gången för året som en vinnare från Jönköpings län gästar TV4 för att skrapa Triss. Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe imponerades av Kurts lugn inför tv-framträdandet.

– Kurt tycktes verkligen ha nerver av stål och det var förstås extra kul att han skrapade fram en kvarts miljon kronor. Med fler barnbarnsbarn på ingång kan det komma väl till pass. Stort grattis till Kurt och Margaretha med hela familjen, säger han.

Fotnot; Pressmeddelande från Svenska spel

Taggar

1 reaktion på Kurt vann en kvarts miljon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *