Nyheter

Kvarnens bro ska restaureras

Nyheter Tekniska utskottet har beslutat att det blir ett samråd kring upprustningen av bron vid Kvarnen i Vaggeryd. Ny ansökan ska skickas in till mark- och miljödomstolen då miljöpåverkan är betydande enligt Länsstyrelsen.

2013 rasade delar av broarna vid kvarnen i Vaggeryd och nu jobbar tekniska kontoret med förslag på hur de ska lagas. Länsstyrelsen beslutade i augusti 2016 att utbytet av broarna och anläggande av en fiskväg och kraftverket i Lagan har en betydande miljöpåverkan som kräver tillstånd från mark- och miljödomstolen. Ansökan om tillstånd för utbyte av broar över Lagan skickades in i oktober 2016 och återtogs en månad senare. Nu har den vidare utredningen resulterat i ett nytt samrådsunderlag inför en ny ansökan till mark- och miljödomstolen.

Ansökan ska vara inlämnad till mark- och miljödomstolen under vintern 2018 och den nya bron ska enligt planering byggas under nästkommande år.

Samrådets syfte är att den sökande ska få tillräcklig information om förhållanden i det område där åtgärder planeras, så att tillräckliga hänsyn och skyddsåtgärder kan vidtas, men även att de som kan antas bli berörda ges tillfälle att framföra sina synpunkter på innehållet i den kommande miljökonsekvensbeskrivningen och utformningen av den planerade åtgärden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *