Nyheter

Kvinnoförening har startat

Nyheter En ny förening har sett dagens ljus - Victory i Vaggeryds kommun

Marica Pavlov, Anna Garic och Maritza Vidovic mötte upp i Victorys nya föreningslokal

Ett gäng kvinnor från Balkan i länet brukar träffas och tanken på att bilda en förening uppstod. Nu har kvinnorna tagit tag i saken och bildat en kvinnoförening i bästa tänkbara källarlokal på Storgatan i Skillingaryd. Vi har träffat Marica Vidovic, Ana Garic och Marica Pavlov.

– Vi är några kvinnor som brukar träffas och i den här lokalen fanns kroatiska föreningen tidigare, under pizzerian på Storgatan. De har inte varit aktiva på en stund, lokalen blev ledig och vi tänkte ”Varför inte”. Vi kvinnor behöver träffas och bara umgås med varandra, börjar Marica Pavlov berätta.

Namnet ”Victory” hade bara en dag kommit upp i någon av kvinnornas huvud och tanken blev direkt ”Det här är föreningens nya namn”.

– Vi har ingen politisk inrikting. Vi ska ha kvinnoträffar, matlagningskvällar med olika teman från olika kulturer, dans, musik, utflykter – både långa och korta, vi ska träffas här både gamla och unga. Vi kommer att hyra ut lokalen för utbildning, möten och barnkalas, säger Marica Vidovic.

En loppis och barnaktiviteter ska också ordnas. Kanske en kurs i engelska, övriga utbildningar och möten. Internationella kvinnodagen ska firas ordentligt fast i en större lokal där fler får plats.

– Vi vill anordna något för de som är ensamma, vi behöver gå och hälsa på de äldre som bor på Furugården och Sörgården. Intressant att höra de äldre berätta om livsöden och minnen, eller varför inte vara med och spela bingo. Här finns alla möjligheter och många ideér från alla kulturer. Vi har precis startat vår förening och vi är redan 25 medlemmar, menar Marica Vidovic.

– Det är klart att det behövs en kvinnoförening i kommunen. För äldre kvinnor finns det inte mycket att göra. Vi ska snart få in en riktigt spis här i lokalen så vi kan baka något tillsammans. Vi har hört att det här är den bästa idén på länge och det är lättare att få medlemmar att träffas i en liten kommun, även om vi har medlemmar från Värnamo och Jönköping också, berättar Marica Pavlov.

– Vi umgås såklart med våra män, som är med ibland på våra träffar, men just den här föreningen är speciellt ägnade för oss kvinnor, avslutar Marica Pavlov.

Taggar

Dela


Läs mer

Victory KF besökte Östra Norrhult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *