Nyheter

Kyrkan är möjligheternas rum

Nyheter Varje vardag är någon av Skillingaryds församling kyrkor öppna. Vi gjorde ett besök i Hagshult kyrka där "Möjligheternas rum" gav en stunds ro.

Diakon Christina Gustavsson inledde möjligheternas rum med bön  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

I Möjligheternas rum provade kantorn hur det var att gå en trappa upp  [4/6]

Vid prästens stol, längst fram, var man i blickfånget  [5/6]

  [6/6]

– När vår nya kyrkoherde tillträdde initierade hon oss att öppna upp församlingens kyrkor på landsbygden. Vi ger nu möjlighet att besöka kyrkan mitt i veckan och man kan tända ljus, sitta ner och prata en stund med oss, få landa och andas ut. Här får man möjligheten till en stunds ro, börjar Christina Gustavsson, diakon i församlingen, berätta.

När vi besöker kyrkan är Christina, som tillsammans med kantor Sylvia Persson, dagens ansvariga för ”Möjligheternas rum” i Hagshult. När kyrkan har ”Möjligheternas rum” ses detta son en möjlighet till att mötas och arrangeras månaden ut i Hagshults-, Tofteryds- och Åkers kyrka. 

– Möjligheternas rum är ett bra namn, då har man inte bundit sig till att det ska arrangeras under en viss form utan här har vi möjligheten att göra det på vårt egna sätt och sjunga de psalmer man önskar. Man kanske provar att sitta på läktaren om man inte gjort det tidigare, eller på kuddar framme vid altaret, här finns alla möjligheter att prova det man kanske inte gör under en sedvanlig gudstjänst. Vi har så fantastiskt fina kyrkor och vi tycker det är fint att vi kan erbjuda möjligheten att besöka oss en dag såhär mitt i veckan, säger Christina.

Sylvia Persson tar plats bakom pianot och psalm ”Jag lyfter ögat mot himmelen” spelas. Diakon Christina Gustavsson berättar att det är bönens dag.

– För egen del har jag hjälp med orden ”Tack käre Gud, tack, hjälp och förlåt”.

Taggar

Dela


1 reaktion på Kyrkan är möjligheternas rum

Mina fina arbetskamrater in action 💒🎉❤️
Passa på att komma till oss och möjligheternas rum mån 15.00 Tofteryd kyrka.
Tis 15.00 Hagshult kyrka.
Ons 15.00 Skillingaryd kyrka.
Tor 15.00 Skillingaryd Kyrkan.
Vi håller på maj månad ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *