Nyheter

(L) vill se unga och äldre mötas

Nyheter Liberalerna lämnade under kommunfullmäktige in en motion om att starta ett samarbete mellan äldreomsorg och förskola i kommunen

Träffar önskas mellan förskola och äldreboende. Arkivbild

Efter att ha sett ett tv-program väcktes (L)-idé om att göra liknande i kommunen och lämnade under gårdagskvällen in en motion i ärendet.

– Det gäller att samarbeta mellan förskola och äldreomsorg. För några månader sedan sändes ett tv-program där unga och äldre möttes. De äldre var spända, nervösa och visste inte om de skulle orka med, men väldigt förväntansfulla. Det har givit mycket för de båda partner, berättar Atcha Adinda (L) som är en av tre Liberaler som undertecknat motionen.

”Efter några träffar har det givit mycket, de äldre som knappt kunde böja sig förut kunde sätta sig på golvet utan hjälp för att hjälpa till att bygga lego och köra leksaksbilar. Barnen kunde snart köra rullstolar, plantera blommor med mer. Barnen lärde sig att de äldre satt på kunskaper och erfarenheter men framför allt så lärde de sig att lyssna. I slutet av tv-programmet utryckte de äldre att det kändes som att vara ung på nytt” står det i motionen som inspirerade (L) att skicka in motionen.

– Vi tycker att kommunen borde testa att låta en förskola och ett äldreboende mötas. Detta i både Skillingaryd och Vaggeryd. Vi villl att kommunfullmäktige ger barn- och utbildningsnämnden och socialnämden i uppdrag att genomföra detta. På så sätt kan vi lyfta kvalitén i både äldreomsorgen och förskolan, menar Atcha och tillägger att detta ska genomföras efter coronan, när allting har återgått till det normala.

Kommunfullmäktige beslutade att lämna över motionen till kommunstyrelsen för beredning.

Taggar

Dela


1 reaktion på (L) vill se unga och äldre mötas

Ja! Jag såg detta program och kände direkt att detta, detta måste prövas på även här. Sån härlig känsla att få se hur de alla mådde så bra utav att ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *