Nyheter

Laddstolpar planeras vid Skillingehus

Nyheter På kommunstyrelsens senaste möte beslutades att sätta upp tre laddstolpar vi Skillingehus.

elbil

De tre laddstolparna kommer att ge sex landningsplatser som ska underlätta för kommunens nuvarande elbilar och för att påbörja utbytet från fossilfri bilpark till fler elfordon. 190000 kronor kostar investeringen och då bidrar staten med hälten, 95000 kronor.

I Vaggeryds kommuns miljöprogram finns ett antaget mål om att de till 2020 ska ha   50 % fossilfria fordon och 75 % miljöbilar i kommunkoncernen. Utbytet till fossilfria fordon utgörs i dagsläget av i princip enbart elbilar eftersom tillgång på till exempel biogas saknas.

Laddstolparna är, vad man kallar, icke publika. De är till för kommunens elbilar, men samtidigt kommer kommunens fordon inte att belasta den laddstolpe som finns på Hemköps parkering i någon större utsträckning. Framtiden kommer att kräva en fortsatt utbyggnad av laddstolpar. Inom kort finns behov av laddplatser för hemtjänsten i Vaggeryd.

På längre sikt är det även aktuellt med laddstolpar vid Fenix och parkeringen vid sim- och sporthallen i Vaggeryd.

Taggar

Dela


1 reaktion på Laddstolpar planeras vid Skillingehus

Vad hjälper det att flytta stolparna. Bbilen står där som ett fornminne ändå. Vet ej varför kommunen köpte den. Låt hemtjänsten ta över den till gamla som bor ute på landet eller sälj den. Känns som den står för att reta oss skattebetalare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *