Nyheter

Låga skyltar skapar problem

Nyheter Nya parkeringskyltar är uppsatta i centrala Skillingaryd. Men det är en sak som inte stämmer.

Therese Fornstål agerar modell. Hon är 156 cm lång. Från marken till första skylten är 132 cm.  [1/3]

Låga skyltar skapar problem på Stationsgatan. Therese är inte lång och skylten borde vara högre  [2/3]

Även bilister får se upp när parkering görs  [3/3]

Stationsgatan i Skillingaryd har fått nya parkeringskyltar med information om hur länge man får parkera och under vilka tider. Bra med tydlighet tycker de flesta, men är det meningen att man ska ducka för dem så man inte slår i huvudet? Från marken och upp till första skylten är det 1,32 meter.

– Så här låga skyltar har jag aldrig hört talas om. Det låter livsfarligt. En uppenbar fara att gå synskadad på Stationsgatan i Skillingaryd. En ledhund eller käpp kan hitta stolpen, men inte skylten. Det här var inte bra. Enligt trafikverket gäller 2,10 meter i höjd. Om det ska vara lägre skylt ska den byggas in i en båge, säger ordförande för Synskadades förening i Värnamo Tomas Wennberg.

Skillingaryd.nu har ringt Anders Johansson som är arbetsledare på förrådet i Vaggeryds kommun.

– Vi ska följa de riktlinjer vad gäller skyltning som trafikverket lämnar. Men det låter lite väl lågt att skyltarna bara är 1,30 över marken. Det verkar ha skett ett misstag. Skyltarna ska rättas till, säger Anders.

Enligt trafikverkets föreskrifter finns mått som gäller utanför väg 1 – 2 meter i höjd, gångbana minst eller mer än 2,10 meter samt cykelbana minst eller mer än 2,5 meter.

Uppdaterat kl 08.50; När Skillingaryd.nu är på väg till redaktionen jobbar Daniel på förrådet med att höja skyltarna. Tack Daniel för snabb ändring och trevligt bemötande.

Onsdag morgon klockan 08.30 jobbar Daniel med att höja skyltarna på Stationsgatan

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *