Nyheter

Fullt utvecklad lägenhetsbrand på Östergatan – misstanke om allmänfarlig vårdslöshet

Nyheter Klockan 11.59 inkom larm om brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Östergatan i Vaggeryd. – Jag sprang och bankade på varje lägenhetsdörr, säger Bakr som utrymde huset. Texten uppdaterad 12.45, 12.50, 14.50.

Bilder: Sara Mejving

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Branden började på en balkong från en lägenhet på tredje våningen i huset. Räddningstjänst, polis och ambulans har kommit fram till platsen.

– Totalt är 15 enheter på plats. Räddningstjänsten har koncentrerat sig på att släcka branden i lägenheten, vilket de har gjort. De har funnit glödbränder uppe på vinden som de bekämpar i detta nu. Samtidigt söker igenom huskonstruktionen, säger räddningstjänstens ledningsoperatören.

RäddsamF meddelar att: räddningstjänst från Vaggeryd, Skillingaryd, Norrahammar, Jönköping, Huskvarna samt Värnamo larmades till platsen.

Polisen har spärrat av platsen för att genomföra en teknisk undersökning.

– En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts, så får vi se vad en brottsplatsundersökning kan ge för fingervisning i ärendet, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur.

Bakr "Jag sprang och bankade på varje dörr".

Bakr, som bor granne med eldhärjade huset på Östergatan, berättar: 

– Skulle tillbaka till jobbet. Någon skrek till mig och undrade vad gatan hette, hon skulle larma SOS. Då förstod jag att något hänt så jag hjälpte till att utrymma huset. Förskolan är fortfarande på nedre plan. Jag sprang och bankade på varje dörr och i den aktuella lägenheten öppnade ingen. Jag lyfte på brevinkastet och skrek att de skulle komma ut. Det vällde ut rök genom brevinkastet. Fick höra sedan att lägenheten var obebodd. Jag fick sånt adrenalin och jag gjorde vad jag kunde, berättar grannen Bakr som hjälpte till att utrymma flervåningshuset på Östergatan.

Text och bild; Sara Mejving

Taggar

Dela


7 reaktioner på Fullt utvecklad lägenhetsbrand på Östergatan – misstanke om allmänfarlig vårdslöshet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *