Nyheter

Lägenhetshus lockar

Nyheter Två nya huskroppar har dykt upp bakom ICA-parkeringen i Vaggeryd, det är BBF som snart är klara med åtta nya hyreslägenheter.

Snart är husen klara för inflytt  [1/8]

Fredrik Gustavsson och Albin Manly äger BBF  [2/8]

Balkonger och räcken ska byggas mot innergården  [3/8]

Per-Fredrik Lorvi och Norallah Amiri monterar lister med mera  [4/8]

Joakim installerar diskbänk  [5/8]

Ett kök, snart klart  [6/8]

Inte mycket arbete kvar  [7/8]

BBF samarbetar med en rad underentreprenörer  [8/8]

Bäckaskogs Bygg & Fastighetsservice AB, BBF, ägs och drivs av Fredrik Gustavsson och Albin Manly som tillsammans med åtta snickare producerar hus i och utanför Vaggeryds kommun. Företaget riktar in sig på såväl monteringshus för privatpersoner som större och mindre lägenhetsprojekt för företag. 

– Vi vill gärna arbeta med fler lägenhetsbyggen likt det som det vi gjort nu, med radhusområden eller lägenhetsområden, meddelar Albin. 

Fredrik startade företaget 2004 och Albin anslöt sig till företaget 2018 efter att ha arbetat i Jönköping. Idag sköter han det praktiska och är ute och bygger med snickarna medan Fredrik huvudsakligen sköter det administrativa.
– Det är roligt att vara ute i fält och arbeta så jag har lite svårt att sitta på kontoret hela tiden, skrattar Fredrik.

Arbetet i Vaggeryd började i oktober 2019 och arbetet är klart om två-tre veckor.
– Det har gått bra och flutit på jätte bra, säger Fredrik. Det var en tacksam vinter som gjorde att vi kunde arbeta hela tiden, dock var våren blöt så vi har fått lägga mer tid på uttorkning. Den tiden vi tjänade på vintern tacklades tillbaka men vi ligger väl i fas och kommer vara klara i god tid.

Husen som nu byggs och som efterliknar de två existerande husen ägs av Procuria AB, ett bostadsföretag som Fredrik själv äger. De första två husen byggdes för 15 år sedan och planen har alltid varit att bygga fler hus på området menar Fredrik.
– Vi har en plan för ytterligare hus av samma koncept på marken här. Det är den typen av boende som är efterfrågat och jag tycker att det är bra att det finns olika typer av boende tillgängliga.

Första oktober är det inflyttning i huset som snabbt fått hyresgäster. När arbetet är klart blir det ingen vila, det väntar nya projekt runt hörnet. Bland annat bygger BBF det ständigt villor, cirka 10-12 per år. De tror mycket på Vaggeryd och menar att det är en expansiv ort med stora möjligheter.

– Vi vill gärna växa lite och öka personalstyrkan men allt beror på vad man får in för jobb, säger Albin. Vi har mycket bra personal idag och det finns gott om mark att växa på runt om i länet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *