Nyheter

Läkare talade om farliga läkare

Nyheter Måndagens månadsträff med Skillingaryds SPF-seniorer präglades av igenkänning och ledde till glada miner och skratt.

Privatbilder

Leif Ockander berättade om läkare  [1/4]

SPF-medlemmarna lyssnade  [2/4]

Britt Johansson informerade  [3/4]

Fikat lät sig väl smaka  [4/4]

– Doktor Leif Ockander från Jönköping tog oss med på en nostalgitripp med tre intressanta kloka gubbar, noteras från SPF.

Hans berättelse gällde THX-doktorn Elis Sandberg, doktor Hjorton och Flahultarn, som alla satt djupa spår I människor i vår bygd.

Elis Sandberg från Aneby blev känd för THX och han hade en klinik i bland andra Skillingaryd. Han blev aldrig erkänd av medicinsk expertis och i dag används inte THX alls.

Doktor Hjorton från Huskvarna var en av dem som var hjälteförklarad men hans ”Hortons pulver” orsakade många människors död.

Flahultarn hette egentligen Sven Ingemarsson. Han blev känd för sin hemliga salva med en sup som smakade väldigt illa, men ansågs hjälpa mot det mesta. Han berättade aldrig vad salvan och supen innehöll för örter.

Efter föredraget serverades kaffe med hembakat bröd. Sedvanlig information om kommande resor och lottdragning avslutade träffen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *