Nyheter

Landmann ansökte om konkurs – 20 riskerar jobben

Nyheter Grilltillverkaren Landmann Skandinavia AB med säte i Skillingaryd lämnade i måndags in en ansökan om konkurs.

Arkivfoto

 Oscar Creutz, biträdande jurist på advokatbyrån Wesslau Söderqvist i Jönköping, berättar:

– Ja, det stämmer att bolaget har gått i konkurs. Vi gör det vi ska, och försöker omvandla så mycket som möjligt till pengar, för att betala bolagets skulder, berättar Oscar Creutz.

Knappt ett 20-tal anställda i Skillingaryd  blir i dagarna således uppsagda, på grund av arbetsbrist. Lokalen, med bästa skyltläge mot E4:an, är en hyreslokal. Landmann finns även i Finland och påverkas också av konkursen. Landmann Skandinavia AB, tillsammans med bolagen i Norge och Danmark, omsatte 134 619 000 kronor.

Landmann, som är ett tyskt företag i grunden, är en av världens största tillverkare av gasolgrillar och kolgrillar.

Taggar

Dela


21 reaktioner på Landmann ansökte om konkurs – 20 riskerar jobben

Efter 3-4 år har flera delar på vår gasolgrill rostat sönder och vi kan bara använda 2 av 4 brännare trots att grillen står skyddad. Inte ett dugg förvånad att märket har problem och gått i konkurs.

2020 så köpte jag en Landmann som visade sig vara en utländsk grill då de har andra regulatorer på sina grillar och annat med. Hade kontakt med Tom på Landmann och blev lovad att få en ny grill hemskickad plus 1500 i kompensation. Inget av det hände plus att de gick i konkurs. Nu står jag med en splitter ny grill som jag betalt över 6500kr för som jag ej kan använda.

Har en Landmann Avalon 4.1 sedan 2015. Har alltid haft skydd på när den inte används samt vinterförvarad i förrådet. Inte en rostfläck så det beror nog hur man sköter om dem kan tänkas….
Den var ju 1/3 av priset mot en Weber med liknande specifikation så då får man nog räkna med att ge den lite kärlek för att den skall hålla….

Efter bara några år körde jag Landmangrillen till soptippen eftersom grillen rostat och det fanns inga reservdelar. Kommer inte att sakna Landman.
Har grillar från Weber nu och dess kvalitet är överlägsen.

Vad jag förstår så har den nordiska marknaden fortsatt gått väldigt bra och visat pluresultat medan den tyska marknaden har blödit pengar ur bolaget. På detta har jag förstått det som att de nya ägarna satt bolaget i konkurs i Norden för att rädda det tyskägda Landmann. Vi har själv en Landmann-grill som står ute i ur och skur sedan några år vilken vi är väldigt nöjd med!

Landmann har inte fått någon större plats i medier och TV. TV-kockarna använder oftast ett annat stort märke och då i vissa fall via sponsring från denna tillverkare. Den äggformade keramikgrillen har också fått mycket TV-tid. Med vassa armbågar tar man sig framåt….

Och vad blir fortsättningen på Landmann i Sverige och övriga Norden när det gäller service och reservdelar? När finns det en representant att kontakta? Är det någon som vet detta så skriv gärna. Vi är många som vill veta var man skall vända sig.

Vi som kör mycket grillar från Landmann med styckegods har ju märkt en tydlig nergång. förr om åren har vi kört fulla släp varje dag från Landmann mars-juni plus mycket partisändningar. I vår-sommarsäsongen i år har det varit betydligt midre och det tyder ju på en kraftig nergång, men att de skulle gå i konkurs kunde man ju inte drömma om.

Kan det bero på att Landsmans grillar är synnerligen rostbenägna och inte har många flergångsköpare och mycket reklamationer. Jag är en av många kunder som reklamerat dem

Det är naturligtvis tråkigt. men med covid-19 och en regering vars enda intresse är att höja skatter ger ju detta resultatet. Han är inte ensam

Detta har naturligtvis inget med vare sig covid eller regering att göra. Det begriper de flesta men uppenbarligen inte Du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *