Nyheter

Landmann rensar lagret

Nyheter Som traditionen bjuder öppnar Landmann upp sina lokaler under dagarna två

Ronny vid framtidens grill - pelletsgrillen

Vi träffar platschefen och den blivande vd:n Ronny Mattes på Landmann i Skillingaryd under fredagsförmiddagen som tillsammans med sin personal nu laddar för den årliga lagerrensningen.

– Det är sjunde året vi har vår lagerrensning under den här helgen. Det är fortfarande sommar och grillsäsongen är i full gång, även om tiderna förändras och vi grillar mer året runt än vad vi gjort tidigare. Vi säljer ut våra returer, utställningsexemplar eller kartongen kanske har fått någon skada. Vi startade 2003 här i Skillingaryd och är ett tyskt bolag. Grillarna tillverkas i huvudsak i Kina och det finns ett 35-tal återförsäljare, inklusive kedjor, i Sverige och ett tiotal i Finland och Norge. Förra året besökte 600 unika kunder vår lagerrensning och vi hoppas såklart på samma siffra i år, säger Ronny Mattes och nämner att varuvärdet som ska säljas idag och imorgon uppgår till 300 000 kronor.

Vid en liten genomgång av lagret finns grillar i mängder med olika storlekar, färger och former. Ett urval på närmare 120 stycken för att vara exakt. 17 personer jobbar här samt att det finns tre utesäljare i landet. 

– Vi är det ledande grillmärket och har den bredaste marknaden. Landmann startade på 60-talet i tyska Hansa. Nu lanserar vi en ny form av grill, pelletsgrillen. Idag säljs 20% av grillmarknaden i USA den här nya sorten som är ett led i vårt miljöarbete, berättar Ronny.

Ett tips han vill skicka med kunderna är att ta med en släpkärra. Innan vi lämnar Ronny på Landmann frågar vi vilken sorts av grill han gillar mest.

– Jag har både kol och gasol. Har jag tiden blir det grillning med kol, avslutar Ronny.

Lagerlokalen är fylld med grillar som väntar på nya ägare. Lagerrensningen startar i eftermiddag

Taggar

Dela


4 reaktioner på Landmann rensar lagret

God förmiddag på Landmnan, jag har en fråga:
Köpte en så kallad grilltunna Landmann för cirka 5 år sedan på KOOP i Örnsköldsvik. Har fungerat utmärkt.
Dock så har plasthjulen gått sönder och jag skulle vilja beställa nya plasthjul om det går, (grillen är för otymplig att bära).
Hjulaxeln med plastplupparna är cirka 585 millimeter lång.

Finns det reservdelar till Landmann triton PTS 4.1 med brännare och värmespridare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *