Nyheter

Lång barnomsorgskö ändå under kontroll

Nyheter Barnomsorgskön i Vaggeryd uppgår för närvarande till 70 barn. 24 av dem har Hok eller Svenarum som hemortsadress.

Det är en hög siffra så tidigt på året. Men barn- och utbildningsnämndens ordförande Jenny Larsen (KD) är ändå relativt förhoppningsfull. Trots att den nya förskolan i Vaggeryd för 15 miljoner ännu inte är beslutad och knappast kan tas i bruk före årets slut.
Man har helt enkelt köpt sig värdefull tid med lösningar av mera provisoriskt slag, trots att man inte har lyckats hittat några lämpliga provisoriska lokaler i Hok.
– I och med det åtgärder som vi har vidtagit tror vi att samtliga i kö ska kunna erbjudas plats till hösten, vi har till exempel en stor avgående femårsgrupp i Hok, säger Jenny Larsen.
Hon pekar på att paviljongen norr om Fenix nu har tagits i bruk, att Petersborg-byggnaden i Vaggeryd snart bli klar för inflyttning, i två etapper. Den 1 april är den del som tidigare användes av apoteket tillgänglig, en månad senare tar förskolan över nuvarande familjecentralen när den nya familjecentralen i C.Svenssons smedja har slagit upp portarna.
Jenny Larsen berättar att det ser ljust ut med skolgången för det 70-tal flyktingbarn som visats på flyktingförläggningen vid Yxenhaga. 20 av den har sin skola i Hok, lika många i Svenarum medan en annan grupp har sin utbildning i Skillingaryd. Behörig personal har man också  lyckats rekrytera.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *