Nyheter

Långsiktighet bakom husköpet

Nyheter Kommunalrådet Gert Jonsson (M) kommenterar köpet av gamla bankhuset på Storgatan i Skillingaryd. Det finns en plan.

Arkivfoto

– Huvudsyftet med köpet är att skapa rådighet över hela området såsom trafik, parkering, logistik med mera. I nuläget finns inga förändrade planer för hyresgästerna. Men vi måste sätta oss ner och samtala med verksamheterna i bankhuset. Hur de ser på framtiden, vilka behov och önskemål finns och utifrån det i god dialog staka ut framtiden, berättar Gert Jonsson (M) som även påpekar att de boende i huset inte behöver tänka på förändringar i nuläget.

– Långsiktigt så ser vi ett behov av kontorslokaler i och kring kommunens verksamhet. Alla dörrar och tankar är öppna. I det korta perspektivet finns behovet för barnomsorg i korta perioder eller kanske någon annan kommunal verksamhet. Nu lägger vi en sten i taget. Kommunen har köpt bankhuset och vi vill skapa en bra verksamhet som kommer så många som möjligt till nytta, avslutar Gert Jonsson (M).

Fotnot; I måndags klubbade kommunfullmäktige igenom beslutet att köpa bankhuset för 7 250 000 kronor.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Långsiktighet bakom husköpet

Det är inte fler kontor och administration som den här kommunen behöver. Det finns redan allt för många ”pappersvändare”. Lägg pengarna på äldrevården och hemtjänsten som behöver rimliga arbetsförhållanden.

Behövs det verkligen fler kommunala kontor??? Har vi inte tillräckligt med sådana. Men samordning kan ju vara bra. Om någon kan se en sådan bland våra politiker utan att ta in konsulter vore bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *